HDZ / će biti na čelu Antikorupcijskog vijeća

Oporba je postigla dogovor oko raspodjele dužnosti koje im pripadaju u Saboru.

21.12.2011.
21:00
VOYO logo

Predstavnici HDZ-a, Hrvatskih laburista i HDSSB-a potpisali su sporazum o utvrđivanju kvota i raspodjeli dužnosti koje im kao oporbi pripadaju u Saboru.

Nakon samog potpisivanja, HDZ-ovac Branko Bačić je rekao da su pregovori o raspodjeli mjesta među oporbom potekli u prijateljskom ozračju pa su tako na gotovo prijateljski način dogovorili da po jedno mjesto promatrača u Europskom parlamentu (EP) preuzmu laburisti i HDSSB-ovci. Bačić tvrdi da nisu inzistirali da svih pet mjesta za europske promatrače dobije HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-u je pripalo mjesto predsjednika Antikorupcijskog vijeća. Novinari su pitali, nije li to pomalo paradoksalno s obzirom da je protiv HDZ-a podignuta optužnica. No, za Dinka Burića (HDSSB) to nije problem.

"Možda se budu najviše bavili samim sobom. Možda to i nije loše", rekao je Burić a prenose 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor potpredsjednica Sabora

Laburisti i HDSSB-ovci su dobili mjesta dva predsjednika i dva potpredsjednika u radnim tijelima Sabora. No, o točnom broju svojih predstavnika u odborima znat će nakon što se formira nova Vlada. Tada će se znati i koja su nova ministarstva po kojima će se formirati i radna tijela u Saboru.

Svi potpisnici sporazuma rekli su da su njihovi pregovori protekli u dobrom ozračju. Burić je komentirao da su oni uz laburiste pokazali da im fotelje nisu najbitnije, nego da žele da se Sabor sa svojim tijelima formira što prije kako bi omogućili da nova vlada što prije krene s rješavanjem nagomilanih problema građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme dok se predstavljao potpisani sporazum, Predsjedništvo HDZ-a održalo je sjednicu na kojoj je dogovoreno da će potpredsjednici Sabora iz redova HDZ-a biti Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo