'koalicija s narodom' / HDSSB pod sloganom 'Za svoj dom' samostalno izlazi na izbore: 'zapikirali' si mjesto ministra poljoprivrede

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Na parlamentarne izbore izlaze samostalno, odnosno 'u koaliciji s narodom' te najavljuju kako žele preuzeti odgovornost i biti dio buduće hrvatske Vlade

2.10.2015.
14:18
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

HDSSB u utrku za predstojeće parlamentarne izbore ulazi pod sloganom "Za svoj dom!", a kao stranka Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca i Podravaca poručuje da uz zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa u središte stavlja i zaštitu interesa svog zavičaja.

Time poručujemo kako brinemo i borimo se za svoju domovinu, za svoj zavičaj i za svoj dom koji je danas u Hrvatskoj, a posebno u Slavoniji, pri čemu mislimo i na Baranju, Srijem i Podravinu, ugrožen i nesiguran, a obitelji su primorane iseljavati iz svojih domova i domovine u potrazi za poslom, dok su nezaposlenost i socijalna nesigurnost obitelji dovele na rubu egzistencije, ističe HDSSB u petak u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstojeće izbore HDSSB izlazi samostalno, odnosno "u koaliciji s narodom", s jasnim i nedvosmislenim stavom da želi preuzeti odgovornost i biti dio buduće hrvatske Vlade jer se u tom najvišem izvršnom tijelu donose najvažnije odluke, a Slavonija zaslužuje tamo imati svoje predstavnike. Uvjerili su se, kažu HDSSB-ovci, da kao oporba malo toga mogu učiniti na nacionalnoj razini.

HDSSB želi mjesto ministra poljoprivrede

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećajući da je nedavno predstavio svog kandidata za ministra poljoprivrede u budućoj Vladi - Željka Kraljička, HDSSB naglašava kako resor poljoprivrede, zajedno s prehrambenom i prerađivačkom industrijom, vidi kao stratešku odrednicu tog kraja i stoga želi preuzeti odgovornost za taj resor. 

Za dosad predstavljene programe ostalih političkih stranaka kažu da su skup lijepih želja,  bez konkretnih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDSSB nudi konkretna rješenja, a jedno od njih je i hitna legalizacija poljoprivrednih objekata za jednu kunu čime će se postići da 550.000 podnositelja zahtjeva za legalizaciju, poljoprivrednika i nositelja OPG-a ne troše sredstva na legalizaciju, već na pripremu projekata za financiranje iz Programa ruralnog razvoja.

Najavljuje i vraćanje prednosti pri dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i smanjenje njegove cijene zakupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjenje PDV-a na hranu

HDSSB obećava smanjenje PDV-a na hranu i povezivanje zelene i plave Hrvatsku kroz izmjene Zakona o PDV-u, tako što će smanjeni PDV u turizmu biti olakšica samo onima koji prepoznaju vrijednost hrvatskog prehrambenog proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiraju i hitno seljenje Minstarstva poljoprivrede i agencija, ustanova i javnih poduzeća iz toga resora u Slavoniju, a najavljuju i  povlačenje više sredstava iz europskih fondova za razvoj gospodarstva i poljoprivrede.

Preduvjet gospodarskog i sveukupnog razvoja Hrvatske je reforma lokalne i regionalne samouprave. Tražimo samo da ono što je zarađeno u Slavoniji, u Slavoniju bude i uloženo, poručuju iz HDSSB-a.
Najavljuju i besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce te minimalnu plaću od 50 posto prosječne plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo