HDSSB / me oklevetao, moj ratni put postoji

20.4.2010.
0:19
VOYO logo

Tomislav Ivić je priopćio da je protiv predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića i predsjednika izvršnog odbora te stranke Dinka Burića već pokrenuo građansku tužbu zbog klevete.

Ponovio je da se odmah nakon demokratskih promjena 1990. stavio na raspolaganje hrvatskoj vlasti i "bio imenovan zapovjednikom štaba Teritorijalne obrane bivše općine Valpova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reagiranju među ostalim navodi i da se s tada manjim brojem hrvatskih domoljuba angažirao na pripremama za obranu Hrvatske i aktivnom organiziranju naoružanih dragovoljačkih skupina u Valpovštini, koje su postale vojna jezgra poslije utemeljene 107. brigade.

Prve dragovoljačke skupine dobile su oružje u jesen 1990. i počele su organiziranu vojnu obuku u tajnosti s obzirom na okolnosti, o čemu, navodi Ivić, može posvjedočiti 50-ak preživjelih sudionika tih događaja, među njima i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Slavko Barić, u to doba sekretar za narodnu obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni imaju priznat status dragovoljaca Domovinskog rata od 1990., a ne samo Tomislav Ivić, navodi Ivić u reagiranju.

Također ističe kako je još prije dva tjedna u emisiji Otvoreno opovrgnuo podatak da je bio pripadnik 2. gardijske brigade, a tada je, kaže, i na vlastitom primjeru upozorio koliko je 'registar' objavljen na internetu lažan i prepun netočnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004190588006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo