HAŠKA ČETVORKA PISALA PRALJKOVOJ OBITELJI: / 'Čin vašeg Slobodana i našeg susjeda iz ćelije A210 od povijesnog je značaja'

Image
Foto: AFP

Praljkovi kolege iz slučaja "Prlić i ostali" poslali su pismo obitelji preminulog haškog osuđenika.

6.12.2017.
8:37
AFP
VOYO logo

Haški osuđenici JadrankoPrlić, BrunoStojić, MilivojPetković i ValentinĆorić poslali su pismo obitelji SlobodanaPraljka.

"Čin vašeg Slobodana, našeg suborca i već 14 godina susjeda iz ćelije A210, od povijesnog je značenja kojeg nismo ni svjesni u ovome trenutku, čin upozorenja međunarodnoj zajednici i njenim tijelima koja na svojoj savjesti nose njegov život", stoji između ostalog u pismu koje prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedini preostali način prosvjeda'

"Praljak je na jedini mu preostali način iskazao protest protiv nanesene nepravde - proglašenja pravno i činjenično udruženog zločinačkog pothvata, čiji su članovi ne samo mi osuđeni, nego i tisuće časnika i vojnika HV-a i HVO-a, te dužnosnika RH i dužnosnika BiH", stoji u pismu.

Podsjetimo, šestorici čelnika Herceg-Bosne prošlog su tjedna potvrđene prvostupanjske presude na višegodišnje kazne zatvora zbog ratnih zločina. Nakon presude Praljak je u znak prosvjeda počinio samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgužvano pismo

Večernji doznaje da pismo izgleda zgužvano što, pretpostavljaju, znači da je prošlo mnogo ruku, a u njemu su još istaknuli da sud nije htio prihvatiti njihove "jasne dokaze o borbi za slobodu jednog naroda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo