PARE PRIJE SVEGA / Hasanbegović kao vanjski recenzent sudjelovao u radu Jokićeve ekipe: 'Za to sam dobio 1200 kuna'

Image
Foto: Robert Anic/Miranda Cikotic/PIXSELL

'Srdačno smo razgovarali i razmijenili svoja mišljenja o reformi. Gospodin Jokić je prihvatio sve što sam mu rekao i složili smo se da češće moramo razgovarati', kazao je Hasanbegović

29.1.2018.
9:00
Robert Anic/Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Hasanbegović je sudjelovao, kao vanjski recenzent, u radu ekipe Borisa Jokića, a za to je dobio i mali honorar. "Nisam bio ni u kakvom timu, nego sam bio vanjski recenzent kojeg je angažirala islamska zajednica za kurikul vjeronauka koji su napisali imami, a ne Jokić i Budak, jer jedino nisu mogli dekretirati radne skupine za katolički, islamski i pravoslavni vjeronauk.

Za to sam dobio 1200 kuna uz uvjet da u ugovoru s Ministarstvom znanosti stoji klauzula da prihvaćam da se moja recenzija neće prihvatiti", kazao je Hasanbegović za 24sata. Hasanbegović je o Jokiću prilično mijenjao mišljenje, pa je tako, dok je bio ministar kulture, Jokića je zvao po imenu, s njim razgovarao “srdačno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srdačno smo razgovarali i razmijenili svoja mišljenja o reformi. Gospodin Jokić je prihvatio sve što sam mu rekao i složili smo se da češće moramo razgovarati. Rekao sam mu da je relevantni dio povjesničara bio nezadovoljan određenim sadržajem u kurikulumu, a Boris je to uvažio", govorio je tada Hasanbegović.

Danas ga opisuje ovako: "Jokić je estradna zvijezda, ide okolo po Hrvatskoj, gledaju ga učiteljice, to je estradizacija...", piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo