proglašeni su krivima /

Hangar 18 i direktor Kralj po drugi put osuđeni su zbog kršenja prava potrošača moraju platiti nekoliko tisuća kuna kazne

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Prvi čovjek nekad jedne od najbrže rastućih europskih IT kompanija, koprivničkog Hangara 18, ima dosta problema i u kaznenopravnom smislu

14.12.2021.
17:07
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Informatička tvrtka Hangar 18 i njezin direktor, 41-godišnji Mario Kralj, ponovno su na prekršajnom sudu osuđeni zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača.

Prema nepravomoćnoj presudi Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici, moraju platiti ukupno 9000 kuna i 200 kuna sudskih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka i njezin direktor Kralj proglašeni su krivima zato što u roku od 15 dana nisu odgovorili na primljeni prigovor potrošača, piše Podravski list.

Izravnim inspekcijskim nadzorom Tržne inspekcije Državnog inspektora u Koprivnici utvrđeno je kako su u Hangaru 10. srpnja prošle godine e-mailom primili tri prigovora. Na prvi su odgovorili djelomično, no odgovor nije bio vezan uz sadržaj prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oštećena splićanka /

Bankarica umirovljenici s računa uzela 150.000 eura! 'Novac je podizan uvijek u vrijeme kada ja nisam bila u RH'

Image
oštećena splićanka /

Bankarica umirovljenici s računa uzela 150.000 eura! 'Novac je podizan uvijek u vrijeme kada ja nisam bila u RH'

Zatim su 14. srpnja primili prigovor istog kupca na koji uopće nije odgovoreno, a na treći prigovor iste osobe primljen 30. srpnja također je djelomično odgovoreno, no opet sadržaj odgovora nije bio vezan za navode prigovora.

Zbog toga ih je prekršajna sutkinja Dubravka Miloloža proglasila krivima.

Ako Hangar 18 u roku od tri mjeseca dana plati 4000, a Mario Kralj 2000 kuna, što su dvije trećine presuđenog iznosa, sud će kaznu osuđenima uvažiti kao plaćenu u cijelosti.

Kazna im je ublažena ispod zakonskog minimuma zato što će se i tako, navela je sutkinja, postići svrha prekršajnog kažnjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prva prijava Hangaru 18 i direktoru Mariju Kralju zbog istog prijestupa. Isto tako su krajem studenog prošle godine nepravomoćnom presudom osuđeni plaćanjem ukupno 7500 kuna i 300 kuna troškova suda.

Tada su Hangar i direktor Kralj u pisanom odgovoru putem branitelja priznali krivnju i zamolili su sud da ih oslobodi kazne ili da im se umanji zato što su kupcu od kojeg su primili pisani prigovor vratili puni iznos cijene mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek nekad jedne od najbrže rastućih europskih IT kompanija, koprivničkog Hangara 18, ima dosta problema i u kaznenopravnom smislu. Nakon prvog kriminalističkog istraživanja završenog u siječnju prošle godine kojim ga se sumnjiči da je lažnim podacima jednu banku oštetio za 7,5 milijuna kuna, varaždinska ga policija od listopada sumnjiči i za drugu prijevaru u gospodarskom poslovanju tešku 5,5 milijuna kuna.

Ti su predmeti još uvijek nisu stigli do faze istrage ili podizanja optužnice.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo