NIKAD SRETNIJI / Hrvatskom političaru nakon ljubavnog brodoloma cvjetaju ruže: Njegov dečko objavio je fotku strastvenog poljupca

Image
Foto: Matija Stainer/Facebook

Hajduković prije veze s Matijom i nije imao toliko uspjeha, a eskalacija jedne od svađa s bivšim partnerom dovela je do fizičkog nasilja

17.12.2021.
9:10
Matija Stainer/Facebook
VOYO logo

Domagoj Hajduković, predsjednik Kluba socijaldemokrata, prvi je otvoreni gay političar u Hrvatskoj, a posljednjih je nekoliko mjeseci u sretnoj vezi, ako je suditi po fotografijama koje sretni par objavljuje na društvenim mrežama.

Iako razlog njegova 'autanja' nije bio sretne naravi, već zbog nasilja u obitelji, Hajduković je već ranije istaknuo da mu je drago što je to ipak postala tema zbog "političkog aspekta" te da je bitno za hrvatsko društvo osvijestiti "da LGBTIQ osobe nisu nešto apstraktno i 'tamo daleko' nego su to vaši suradnici, susjedi, a i zastupaju vas u politici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov novi dečko Matija Stainer na društvenim je mrežama objavio fotografiju sretnog para. Tako su za fotografiju na kojoj se Hajduković i njegov dečko ljube dobili mnoštvo poruka podrške.

Image
Foto: Matija Stainer/Facebook

Domagoj Hajduković se ljubi s novim dečkom, Matijom Stainerom

"Želim zahvaliti na podršci i porukama kojih je puno, od poznanika do potpunih stranaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovima što šalju uvrede, pišu zle i gnjevne komentare. Znam da bi sve dali da ste na mom mjestu... Tako da vam želim puno sreće...", napisao je još u rujnu Matija koji često na društvenim mrežama dijeli sretne trenutke svog života s Domagojem.

Image
HAJDUKOVIĆ: /

'Nije mi drago što sam se autao zbog nasilja u obitelji, ali...'; Otkrio zašto je homoseksualizam i dalje veliki tabu

Image
HAJDUKOVIĆ: /

'Nije mi drago što sam se autao zbog nasilja u obitelji, ali...'; Otkrio zašto je homoseksualizam i dalje veliki tabu

Na fotografiji na kojoj se Hajduković ljubi sa svojim odabranikom, kao i na mnogim ranijim fotografijama, u daljini se vidi more, zbog čega se da zaključiti da mladići često iz gradske vreve vole otići u nešto toplije krajeve i odmoriti se na našoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduković prije ove veze i nije imao toliko uspjeha, a eskalacija jedne od svađa s bivšim partnerom dovela je do fizičkog nasilja. Nakon toga je mladi saborski zastupnik javno progovorio o svojoj seksualnosti, kako bi bio siguran da nitko drugi neće morati prolaziti kroz isto ili slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlozi su duboki i osobni. Iako je seksualnost bitan dio svačijeg života, mislim da nije jedina karakteristika koja treba biti odrednica percepcije pojedinca. Baš zbog toga nisam želio da moj rad, zalaganje, napredovanje i zagovaranje određenih tema bude promatrano kroz prizmu moje pripadnosti jednoj manjini. Za ljudska i manjinska prava zalagao bih se bez obzira na svoju pripadnost jednoj manjini.  Sada kada sam 'izašao iz ormara', iako se to sigurno nije dogodilo kako i kada sam to eventualno želio učiniti, volio bih vjerovati da ću pomoći razbijanju predrasuda koje postoje o LGBTIQ osobama, pa možda i pomoći još nekome da se odluči na izlazak iz skrivanja", kazao je tada Hajduković za Večernji list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo