Gost RTL-a Danas / Hajdaš-Dončić otkriva tko je vrbovao Ronka, tko sljedeći odlazi iz stranke i je li Bernardić dorastao svojoj funkciji?

S obzirom na to da je Davor Bernardić posljednjih dana nedostupan medijima, u goste smo pozvali Sinišu Hajdaša Dončića

16.5.2018.
19:00
VOYO logo

I dok mu se stranka urušava šef SDP-a Davor Bernardić ustrajan je u tome da Vlada odstupi. U Saboru je najavio podnošenje inicijative o raspuštanju Hrvatskog sabora i raspisivanju novih izbora no za medije je nedostupan.

Stoga je situaciju u stranci komentirao potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ima li konkretnih saznanja da je Ronko dobio nemoralnu ponudu, da je riječ o političkoj korupciji, Hajdaš Dončić je kazao kako je čudna Ronkova izjava kada kaže da napušta SDP kako ta stranka ne bi ušla u koaliciju s HDZ-om, a onda kaže da će podržati vladu Andreja Plenkovića. 

Na pitanje je li riječ o političkoj korupciji rekao je kako treba vidjeti što će se događati u budućnosti, odnosno hoće li ovaj senior SDP-a podržati Plenkovićevu vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada sumnje mogu biti svakakve. Nadam se da si to čovjek nije dopustio u ove svoje seniorske političke dane. Ali, živi bili pa vidjeli", rekao je.

Dok Vladu trese neviđena afera Hotmail, SDP se osipa i istodobno traži izbore. Hajdaš Dončić je upitan kako je moguće da se opet bave sami sa sobom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da se bavimo sami sa sobom. Mislim da smo ovaj puta vrlo odgovorno ukazali, kao što ukazujemo zadnjih šest mjeseci na probleme koji su bili s Agrokorom, na jednu političku korupciju i izvlačenje novca. Vi kao jedna odgovorna politička stranka morate tražiti nove izbore odnosno morate postaviti pitanje odgovornosti prvog člana vlade, a to je Andrej Plenković. Naravno, ako on ima odgovornost, a po mom sudu je ima, jer je Martini Dalić prepustio da vodi čitavo gospodarstvo pod nejgovim patronatom, onda mora otići. Ako odlazi Andrej Plenković onda su na redu novi izbori. Dakle, ovdje se ne radi o SDP-u što god netko mislio, ovdje se radi o političkoj higijeni. A za političku higijenu u Hrvatskoj su potrebni novi izbori. Ovdje se ne radi o SDP-u već o nečemu što se zove parlamentarna demokracija", rekao je Siniša Hajdaš Dončić. 

Danas je dan kada bi SDP mogao staviti točku na sve što se događa. Bilo je to i jučer, no predsjednika stranke nigdje nema. Postavlja se pitanje je li Bernardić dorasto svojoj funkciji? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdaš Dončić na ovo pitanje kaže kako je Bernardić legalno izabrani predsjednik stranke, a njegovu legitimnost će pokazati građani na izborima. Nakon odlaska Žagara, Sauche, Mrsića, Ronka i mnogih drugih - pitamo se tko je sljedeći? Hajdaš Dončić uvjerava da će takva praksa uskoro prestati. 

"Ja pozivam sve članove SDP-a da ukoliko žele mijenjati SDP, neka ga mijenjaju iznutra. Iz ove skupine moram izdvojiti Miranda Mrsića koji nije svojevoljno izašao iz stranke. Dakle moraju ostati i boriti se. SDP je široka stranka, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Vi znate da sam ja puno puta bio kritičan prema Bernardiću i zbog toga nisam imao problema. SDP je široka stranka u kojoj možete imati svoje stavove u formalnim sastancima, a ne u medijima i na taj način skupljati političke poene za budućnost", poručio je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo