'Hadžićevo izručenje Hrvatskoj logičan je potez'

Nakon što se vratila iz Varšave premijerka Jadranka Kosor održala je sastanak užeg kabineta Vlade zbog uhićenja Gorana Hadžića, koji bi za tri dana trebao biti izručen Haagu.

20.7.2011.
22:47
VOYO logo

''Dogovorili smo se da do sutra formuliramo jedan zaključak kroz koji bi smo prije svega vodili računa da je Goran Hadžić već pravomoćno osuđen u dva postupka i da je podignuta optužnica u trećem postupku. Prema tome, vodit ću računa o tome i vodeći računa o najboljim interesima Hrvatske i svih onih koji punih 20 godina očekuju da on stane pred lice pravde, zaključak kojim bismo potakli sve nadležne institucije, prije svega da razmotre tu činjenicu da je u dva postupka pravomoćno osuđen'', kazala je nakon sastanka užeg kabineta Vlade premijerka Jadranka kosor.

Napomenula je i kako će o daljnjim postupcima, odnosno o tome hožće li zatražiti izručenje, odlučiti ministarstvo u dogovoru s DORH-om te će vidjeti što je realno za očekivati, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bilo bi logično tražiti izručenje Hrvatskoj. Činjenica jest da on treba biti izručen Haagu, a mi ćemo naravno i u konzultacijama s haškim tribunalom, i u konzultacijama unutar Hrvatske s nadležnim institucijama, vidjeti što je realno'', rekla je Kosor.

Hadžić za vikend u HaaguToma Fila, Hadžićev ovjetnik, kazao je za B92 da će Hadžić u četvrtak i petak moći biti sa svojom obitelji, a već za vikend očekuje se njegovo izručenje Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imamo obećanje suca da će Hadžić prvo vidjeti obitelj. Sudac je dopustio da se to odvija u četvrtak i petak, a poslije petka, od vikenda, moguće je njegovo izručenje u Haag'', kazao je Fila.

Ponovio je da je Hadžić sve ove godine bio u inozemstvu, ali kako ne želi reći gdje točno, te da se vratio zbog nedostatka novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Goran Hadžić

Vezani članci:

arti-201107200100006 arti-201107200473006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo