'Habuš bi trebao slijediti Bandićev primjer'

'Funkcija gradonačelnika i vožnja u teškom pijanom stanju nisu spojivi.

13.11.2011.
19:53
VOYO logo

Varaždinski hadezeovci u nedjelju su pozvali gradonačelnika Gorana Habuša da podnese ostavku, jer je izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. "Funkcija gradonačelnika i vožnja u teškom pijanom stanju nisu spojivi. Svatko se mora ponašati prema funkciji koju obnaša. Kad je postao gradonačelnik, Habuš je postao javna osoba i svaki se njegov postupak sada gleda drugačije nego kad je lutao šumom i šumskim drvoredima", kazao je čelnik varaždinskog HDZ-a Ivan Herman.

Mladost i neiskustvo

Glasnogovornik Ilija Ivezić dodao je kako je došla do izražaja Habuševa mladost i neiskustvo te nije shvatio ozbiljnost funkcije koju obnaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov je život pod lupom javnosti i to mu se nije smjelo dogoditi", kazao je Ivezić. Tajnik stranke Vlatko Vuković kazao je kako su prometne nesreće postale praksa u HNS-u.

"Moramo se zapitati na koji će način upravljati gradom ili državom, ako ne znaju upravljati ni vlastitim vozilom. i podnijeti ostavku kao moralan čin", kazao je Vuković. Nakon HDZ-a, na ostavku je pozvao i predsjednik HSLS-a Varaždinske županije Dragutin Kranjčec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nesreći HDZ-ovca nemaju pojma

"Prometne nezgode mogu se dogoditi svakome, međutim varaždinski gradonačelnik Goran Habuš pokazao je ozbiljnu neodgovornost kada je službenim automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju i time prouzrokovao prometnu nezgodu. Srećom, nitko nije teže stradao, no Habuš je svojim neodgovornim ponašanjem ugrozio sigurnost građana i za to bi morao snositi posljedice i ponuditi svoju ostavku", kazao je Kranjčec. Navodno je nedavno i jedan HDZ-ov načelnik općine skrivio prometnu nesreću, no hadezeovci o tome, kako tvrde, nemaju pojma. "O ovom slučaju ne znamo detalje, ali svatko mora snositi posljedice za ono što je napravio sukladno zakonu. HDZ je do sada u svim slučajevima, pa i mita i korupcije, dokazao da nema drukčije mjere za svoje članove", istaknuo je Herman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo