istražno povjerenstvo / Guverner HNB-a spreman svjedočiti o Agrokoru: 'Ukinu li mi supervizorsku tajnu, izaći će vrlo zanimljive informacije'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Bit će to jako zanimljivo pogotovo ako bude javno prenošeno. Imamo, istina, supervizorsku tajnu, ali ako bismo je bili oslobođeni, to bi bilo još zanimljivije'

19.10.2017.
13:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić izjavio je kako će se sigurno pojaviti pred istražnim povjerenstvom, a najavio je i kako će, ukinu li mu supervizorsku tajnu, u javnost izaći vrlo zanimljive informacije, javlja Novi list.

"Hrvatska narodna banka sjajno je obavila svoj posao: uspjeli smo smanjiti izloženost banaka prema Agrokoru u zakonske okvire, i zbog dobrih propisa i zbog njihove provedbe, stabilnost domaćeg financijskog sustava nije u pitanju", kazao je guverner Vujčić, odgovarajući na prozivke da je središnja banka odgovorna za probleme s Agrokorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavit će se pred istražnim povjerenstvom

"Mi smo to već objasnili svima, oni koji razumiju što je HNB radio, više o tome ne pitaju, a oni koji ne razumiju, pitaju i dalje, ali ja im tu ne mogu pomoći", rekao je guverner HNB-a i dodao kako će se, ako bude pozvan pred istražno povjerenstvo, pred njim sigurno pojaviti.

"Bit će to jako zanimljivo pogotovo ako bude javno prenošeno. Imamo, istina, supervizorsku tajnu, ali ako bismo je bili oslobođeni, to bi bilo još zanimljivije", rekao je Vujčić, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo