u blizini mjesta Čarapine / Gruzijca koji je prevozio sedam migranata terete za pokušaj ubojstva policajca

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Policija je objavila kako će sedam osoba za koje je utvrđeno da su nezakonito prešle državnu granicu, biti vraćeno iz države iz koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu

10.3.2023.
17:30
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovačko-neretvanska policija sumnja da je Gruzijac pokušao ubiti hrvatskog policajca. Naveli su kako se 43-godišnji državljanin Gruzije u automobilu mađarskih registracijskih oznaka nije zaustavio na znak policije za zaustavljanje svjetlećom tablicom "stop policija" već je ubrzao vozilom prema policijskom službeniku koji se, izbjegavajući nalet vozila na sebe, bacio na tlo.

"Također je utvrđena sumnja kako je u vozilu prevozio sedam migranata, državljani Sirije i Turske, koji su prethodno te večeri nezakonito ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine", navode iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
porast migracija /

Kod Posušja spriječeno krijumčarenje petorice migranata: Uhitili krijumčara

Image
porast migracija /

Kod Posušja spriječeno krijumčarenje petorice migranata: Uhitili krijumčara

Osim toga, policajci su u koordiniranoj akciji sprječavanja nezakonitih migracija, u blizini naplatnih kućica Čarapine zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a u svojstvu suputnika s njim su se u vozilu nalazile još dvije muške osobe u dobi od 40 i 27 godina, svi državljani Gruzije.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su upravo oni bili prethodnica vozilu mađarskih nacionalnih oznaka kako bi vozaču davali informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja iz pravca Bosne i Hercegovine prema zemljama zapadne Europe", objavila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državljanin Gruzije (43-godišnjak) koji je upravljao vozilom mađarskih nacionalnih oznaka i ubrzao brzinu kretanja vozilom prema policijskom službeniku je osumnjičen za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti opisanog u čl. 111. st.6. Kaznenog zakona", dodaju.

Uz to je osumnjičen za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državnoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma opisanog u čl. 326. Kaznenog zakona, a za koje su osumnjičeni i državljani Gruzije koji su se nalazili u vozilu poljskih nacionalnih oznaka u svojstvu prethodnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je također objavila kako će sedam osoba biti vraćeno iz države iz koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo