GROZOTA U ILEGALNOJ KLAONICI U OKLAJU: / Leševi, smrad i prljavština; 'Izgledalo je toliko nevjerojatno da ti se želudac okrene'

Image
Foto: RTL/Google Maps

U Državnom inspektoratu kažu da su šverc mesa, ilegalne klaonice i sivo tržište samo dio problema s kojima se inspektori svakodnevno susreću

13.8.2019.
17:28
RTL/Google Maps
VOYO logo

U selu Oklaj između Drniša i Knina, veterinarska je inspekcija otkrila ilegalnu klaonicu koja se nalazila u obiteljskoj kući, donosi RTL-ova "Potraga". Svjedoci koji su vidjeli nemile prizore kažu da je sve "izgledalo toliko nevjerojatno da ti se želudac okrene", a dodaju da je i smrad bio užasan.

"U koordiniranoj akciji s Ministarstvom unutarnjih poslova Veterinarska je inspekcija po dojavi i po saznanjima vezanim uz nedavni slučaj trihinele u Kninu, utvrdila da se u jednoj obiteljskoj kući nalazi ilegalna klaonica koja stavlja proizvode tih životinja u javnu prodaju", kazao je za RTLGordan Jerbić, načelnik Sektora inspekcijskog nadzora Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik u blizini kuće bacao leševe životinja

Veterinarska inspekcija je tijekom nadzora zatekla i određenu količinu lešina i nus-proizvoda životinjskog porijekla. Naime, vlasnik ih je bacao u blizini kuće. Kako kaže Jerbić, nadzor tog objekta još nije gotov. Zbog velikog broja pronađenih ušnih markica slijedi provjera radi li se o tzv. "plutajućim govedima". Riječ je o stoki koja je otpremljena s neke farme, no ne završi u legalnoj klaonici, izvozu ili drugoj farmi.

Image

Dosta tih životinja završi u ilegalnim klaonicama, a za sada na popisu plutajućih goveda našlo se više od 50.000 grla stoke. Vlasnik je usmenim rješenjem dobio nalog da ukloni leševe životinja iz nesanirane jame kao i otpad putem ovlaštenog koncesionara. Osim toga, protiv te osobe je pokrenuto pet kaznenih prijava i nekoliko optužnih prijedloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Državnom inspektoratu kažu da su šverc mesa, ilegalne klaonice i sivo tržište samo dio problema s kojima se inspektori svakodnevno susreću.

Image
U KUĆI DRŽAO PET TONA MESA: /

'Nisam regiristrao hladnjače jer sam bilo lijen, ali meso je potpuno ispravno'

Image
U KUĆI DRŽAO PET TONA MESA: /

'Nisam regiristrao hladnjače jer sam bilo lijen, ali meso je potpuno ispravno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo