zahtjev u saboru / Grmoja teško optužio Plenkovića i zatražio skidanje imuniteta: 'Istina je na mojoj strani'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nikola Grmoja podnio je kaznenu prijavu DORH-u u vezi malverzacija u veleposlanstvima, no ona je odbačena

8.10.2020.
10:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, i formalno je zatražio da mu se skine imunitet kako bi, pojasnio je, mogao odgovarati za klevetu ako je kazao neistine nakon što je jučer teško optužio premijera Andreja Plenkovića da je radio pritisak na DORH. 

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jučerašnjem nastupu na N1 televiziji s punom odgovornošću sam prozvao predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića da je 19.09.2018. iskoristio svoju političku moć i utjecaj radi pritiska na DORH.

Naime, nakon mog pitanja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću o predstavci g. Damira Sabljaka, u kojoj je g. Sabljak upozorio na protupravno trošenje novca u našim veleposlanstvima, predsjednik Vlade je iz Sabora poslao zastrašujuću uputu DORH-u da „takve predstavke ne vode ničemu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tvrdi da ima dokaze o prijevari /

DORH niječe Grmojine optužbe da je pod utjecajem Plenkovića: 'Prijava je odbačena na temelju izvida'

Image
Tvrdi da ima dokaze o prijevari /

DORH niječe Grmojine optužbe da je pod utjecajem Plenkovića: 'Prijava je odbačena na temelju izvida'

DORH je istog dana izdao rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene 11.10.2017. iako je u kaznenoj prijavi dokumentirano da su službene osobe planiranim protupravnim radnjama isplaćivale državni novac u diplomatskim predstavništvima u Australiji i SAD-u. Kaznenu prijavu je DORH odbacio bez da je ispitao podnositelja kaznene prijave gospodina Sabljaka i to na temelju iskaza prvoosumnjičenog u ovoj aferi.

Osnovanost dokumentiranih sumnji o izravnoj sprezi predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Plenkovića i DORH-a sam potkrijepio, između ostalog, i dokumentima koje sam prije nekoliko dana dostavio svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svjetlu navedenog smatram kako predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Plenkoviću i službenim osobama u DORH-u treba omogućiti pravo na pravnu zaštitu dostojanstva i vjerodostojnosti ukoliko smatraju da sam u jučerašnjem nastupu iznio ikakvu neistinu odnosno klevetu.

U smislu navedenog podnosim zahtjev za skidanje vlastitog imuniteta zastupnika u Hrvatskom saboru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo