Uspio šokirati javnost / Grmoja se sada brani: 'Podmeće mi se da izjednačavam pedofiliju i LGBT', kolege kažu: 'Malo ga je ponijelo to s Orbanom'

Mađarski premijer uveo je cenzuru LGBT skupina u javnoj komunikaciji. Želi li Grmoja to isto? A Most?

2.7.2021.
21:30
VOYO logo

Po uzoru na mađarskog premijera Viktora Orbana, Mostov Nikola Grmoja traži da se zaštiti maloljetnike od LGBT propagande, i to ni manje ni više nego u sklopu antipedofilskog zakona.

Iz zagrebačkog Pridea, uoči sutrašnje povorke ulicama Zagreba, poručuju da se Grmoja zalaže za cenzuru javnosti, a odgovorili su mu i kolege iz saborskih klupa. Kako je sve počelo i kako se nastavilo donosi za RTL Danas Marina Brcković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je objava Nikole Grmoje s Facebooka koja je zaprepastila javnost: 

"Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirali su to i kolege mu u Saboru.

"Ja vjerujem da je kolegu Grmoju, koji inače ima i dobrih izjava, malo ponijelo ovo s Mađarskom i da će doživiti kritike čak i u svom klubu", primijetio je potpredsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner kazao je pak:

"Most je postao politički potpuno nevažan. Većina njegovih zastupnika ni ne dolazi na sjednice, a neki koji dolaze su bliži predsjedniku Milanoviću nego što su vlastitom predsjedniku stranke. Previše smo se naslušali takvih bombica u Saboru iza kojih onda ništa nije bilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja se sada brani kako mu se podmeće da u svom prijedlogu želi izjednačiti pedofile i LGBT osobe: 

"Ja sam rekao da ću predložiti zakonski paket u kojem će biti oštrije kažnjavanje pedofila, posebno svećenika, učitelja, nastavnika, onima kojima je povjeren odgoj djece. Isto tako strože kažnjavanje izlaganje djece pornografiji i da ja kao roditelj mogu imati pravo birati koja će se uvjerenja nametati mojoj djeci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan zakon kojim se stigmatiziraju LGBT osobe već je prošao u Mađarskoj, a njime se zabranjuje da se u školama i na televiziji maloljetnicima prikazuje homoseksualnost i govori o promjeni spola. 

Orbanov zakon oštro je osudila Europska komisija, ali ga kao i Grmojin prijedlog podržava ga Domovinski pokret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je slikovito dirnuo u osinjak, prema tome moramo govoriti o realnom stanju, a to je da moramo poštedjeti djecu od takve propagande", kazao je Stephen Bartulica, saborski zastupnik iz DP-a.

Dobro, a što bi to bila "LGBT propaganda"?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jako široka tema, imamo i rodnu ideologiju, spolni odgoj koji je vrlo sporan predmet", smatra Bartulica.

Slučajno ili ne, Grmojina najava dolazi uoči sutrašnjeg zagrebačkog Pridea, čiji organizatori poručuju da ne postoji "LGBT propaganda", već samo LGBT osobe i da se Grmoja po uzoru na Orbana zalaže za cenzuru znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo