'PLENKOVIĆ U PROBLEMU' / Grmoja objavio dokumente vezane uz kazneni progon ministra Grlića Radmana i skidanje imuniteta

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Premijer već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana', kaže Grmoja

27.1.2022.
12:10
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja objavio je na svom Facebook profilu dokumente suda u kojima stoji kako je potrebno skinuti imunitet ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da bi se nastavio postupak protiv njega vezan uz prijavu za zloporabu položaja u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u. 

Iz dokumenta je vidljivo kako je oštećenik, odnosno tužitelj, zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova, Damir Sabljak podnio prijedlog za provođenje ispitivanja Gordana Grlića Radmana zbog zloporabe položaja i ovlasti te neisplate plaća nakon što je USKOK odbacio njegovu kaznenu prijavu 30. kolovoza prošle godine. Da bi se mogao nastaviti kazneni postupak, Vlada bi trebala skinuti imunitet ministru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmojinu objavu prenosimo u cijelosti: 

“PLENKOVIĆ U NOVOM PROBLEMU – STIGAO MU JE ZAHTJEV ZA SKIDANJE IMUNITETA GRLIĆU RADMANU ZBOG KORUPCIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u.

Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao 'reliktom prošlosti' čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac", napisao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo