BILO JE I BUJICA / Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: U Pločama obilne kiše, u sat vremena palo je više od mjesečnog prosjeka

Image
Foto: Screenshot

Radi se o velikim količinama oborina za kolovoz, te je tako u samo sat vremena palo više kiše nego što prosječno padne u cijelome mjesecu

16.8.2022.
9:47
Screenshot
VOYO logo

Dijelove Dalmacije jutros je zahvatilo novo grmljavinsko nevrijeme. Ono je zahvatilo područja Visa, Korčule i Pelješca, ali i doline Neretve.

Prema podacima stranice Pljusak.com, u Pločama je do 7 sati pala čak 41 litra kiše po kvadratnom metru, a zbog velike količine oborina u kratkom vremenu, na nekim prometnicama i šetnicama u gradu nastale su kratkotrajne bujice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o velikim količinama oborina za kolovoz, te je tako u samo sat vremena palo više kiše nego što prosječno padne u cijelome mjesecu, piše Dalmacija Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša temperatura između 27 i 32 stupnja

U većini krajeva djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ponegdje kiša i grmljavina, a može biti i lokalno izraženijih pljuskova, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju, ujutro i prema jugu Jadrana te potom i u dijelu središnje i istočne Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, od sredine dana na sjeveru i istoku sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32 stupnja Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo