FOTO: / Grizle jedna drugu za Bandićev karanfil

Diljem Hrvatske obilježava se Međunarodni praznik rada.

1.5.2012.
13:11
VOYO logo

Masa ljudi se od ranog jutra slijevala prema zagrebačkom parku Maksimir. Pred ulazom u park prosvjedovali su članovi novonastalog Sindikata nezaposlenih, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u pola 11 na ulazu u Maksimir dijelio je karanfile, a potom otišao dijeliti grah. Već na dijeljenju karanfila došlo je do malog incidenta - dvije gospođe su se u borbi za posljednji cvijet u Bandićevim rukama međusobno i grizle, piše Večernji list.

Nakon što je podijelio karanfile, Bandić je krenuo u podjelu graha uz pratnju ZET-ove limene glazbe i zagrebačkih mazoretkinja. "Oni koji rade, neka se odmore i pojedu najbolji grah. Oni koji ne rade želim da što prije nađu posao, a oni koji rade, a ne primaju plaće, želim da ih dobiju što prije", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru 20.000, na Trgu 500 ljudi

I dok se u Maksimiru prema nekim procjenama okupilo oko 20 tisuća ljudi, najviše umirovljenika, na prosvjedu sindikata na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 500 prosvjednika. Uz zviždaljke radnici su se Trgom bana Jelačića prešetavali sa žutim kartonima te vlastodršcima poručili da žele posao, plaću i bolji život.

"Sramite se svoje čestitke koju ste radnicima poslali za 1. svibanj, sramite se zbog neispunjenih obećanja", poručio je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata naglasivši kako su radnici danas ovdje sa simboličnim žutim kartonima, ali kako je uvjeren da će građani cijele Hrvatske izaći na ulice s crvenim kartonima želeći promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matijašević prozvao Čačića

Čelnik HUS-a Ozren Matijašević pozvao je radnike da hodaju uspravno, a Radimira Čačića je prozvao jer je, kako kaže, bahat i bezobrazan. "Mi se borimo protiv tri šestice i protiv zla koje upravlja našim životima, protiv dvolične politike, bitni smo im samo onda dok traju kampanje, a kad zagusti oni spašavaju banke koje nas ionako pljačkaju", poručio je Matijašević.

Čelnici sindikalnih središnjica Matijašević, Sever, Novosel i Jakuš potom su u zgradu Vlade i Sabora predali žute kartone, a prosvjednici su ostali kod Kamenitih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo