pali u zaborav / Greške se nisu praštale: kako je 2016. s političke scene izbrisala neka od najjačih imena

Ova godina izbrisala je s političke scene neka od najjačih imena poput Tomislava Karamarka, a onda i Zorana Milanovića. Malo tko je početkom ove godine u takvo što vjerovao

26.12.2016.
18:43
VOYO logo

Prije samo godinu dana Tihomir Orešković bio je mandatar i pripremao se za najmoćniju poziciju u državi.

U ovo vrijeme tek se preselio u stan u centru Zagreba, a baš na današnji dan je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb je moj grad, tu sam rođen, evo sretan sam da smo se opet vratili".
Sada je u Kanadi, a iako se vraća za Novu godinu ponovno razmišlja o odlasku u inozemstvo. Jer baš kao što se teško formirala, Vlada s njim na čelu je isto tako i funkcionirala, pa se sve urušilo za manje od pola godine.

Orešković je u međuvremenu učio hrvatski, službeno putovao; uz ostalo išao na audijenciju kod Pape, uživao u državnim rezidencijama i sudjelovao na manifestacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izvanrednim parlamentarnim izborima odbio je sudjelovati, ali nakon njih aktivirao je pravo na isplatu šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće.

No, ove godine bilo je puno velikih odlazaka. Glavni rivali i žestoki protivnici, ZoranMilanović i Tomislav Karamarko, nestali su sa scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon intenzivnog desetljeća na čelu SDP-a Zoran Milanović najavio je povlačenje iz stranke u koju se učlanio prije 17 godina. Odlučio je to nakon poraza na parlamentarnim izborima, a sad kreće u novi, konzultantski biznis.

Još se čeka da službeno zamrzne saborski mandat, plaću uredno prima iako u Sabor ne dolazi, a svom je nasljedniku, barem na vani, pružio potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pljesak Bernardiću, išetao je s političke scene, baš kao i koji mjesec prije Tomislav Karamarko.

Puno teže nego Milanović i ne nakon izbora nego u jeku afere Konzultantica. Pružao je višetjedni otpor, a onda je prvog dana ljeta stisnut uz zid. Što radi sada, gotovo pola godine poslije, i dalje je nepoznanica, ali saborsku plaću prima jer je i on, kao i Orešković aktivirao model 6 plus 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je i dalje član HDZ-a od tada se nikada više nije pojavio u stranci u koju se prvi put učlanio 1989.

Svom nasljedniku Andreju Plenkoviću čestitao je na Facebooku, na kojem je još aktivan. Jučer je objavio božićnu čestitku za koju je dobio brojne lajkove, a zanimljivo da mu na stranici i dalje stoji da je - predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo