pripreme za lokalne izbore / Grbin: SDP će na ovim izborima imati svog kandidata, ali on ne mora biti član stranke može biti i od koalicijskih partnera

U SDP-u priznaju - kasno je, ali je vrijeme da se uhvate pripreme za lokalne izbore

11.10.2020.
20:35
VOYO logo

Dan nakon što je pokazao da u stranci ima podršku većine, i stavio unutarstranačke probleme malo po strani, u SDP-u priznaju - kasno je, ali je vrijeme da se uhvatimo pripreme za lokalne izbore.

Peđa Grbin zato je iskoristio i neradnu nedjelju za posjet gradskim i županijskim organizacijama. Prva u nizu - Velika Gorica; ne samo zbog brojnosti članstva, nego i afere Janaf u koju je upleten i dojučerašnji gradonačelnik tog grada. No nitko nije imun na korupciju - poruka je novog šefa SDP-a. 

Oblačna nedjelja u Velikoj Gorici prva je Grbinova stanica u pripremi za lokalne izbore. Program temelji na borbi protiv korupcije na koju, priznaje, imun nije niti SDP. Njihov gradonačelnik Nove Gradiške uhićen je u aferi Janaf, baš kao i gradonačelnik Velike gorice.

"I ako me pitate je li to teret za SDP, da to je teret za SDP i od toga niti možemo,. niti hoćemo niti smijemo bježati", kazao je Grbin.

Tako će s Vinkom Grgićem popričati čim iziđe iz pritvora, baš kao što je to napravio na prvoj sjednici predsjedništva sa Željkom Saboom, osuđenom za davanje mita.

Očekujem od njega odgovor i očekujem da se ponese isto kao što bi se trebao ponijeti svaki odgovorni SDPovac, a to je da stavi javni interes, interes političke stranke, a tek onda svoj osobni.

Neslužbeno, bivši vukovarski gradonačelnik spreman je napustiti SDP, što bi trebao objaviti na sljedećem predsjedništvu stranke, a u tome će očito dobiti potporu ostalih članova tog tijela.

"Ostavili smo mu zaista ljudski, kolegijalno, prijateljski vremena da razmisli, on još tu odluku nije objavio, a očekojemo da ćemo uskoro saznati što se snjim zbilo, dale, da li je poslušao ili nije", rekla je Biljana Borzan, članica predsjedništva SDP-a.

No teret stranci nisu samo osumnjičeni i osuđeni za korupciju. Izbacivanje, odnosno pozivanje na statut stranke - SDP bi mogao primijeniti i ako se saborski klub i sljedeći tjedan usprotivi volji predsjedništva.

Čekaju ih lokalni izbori, a ondje će, osim u velikim gradovima - glavnu riječ voditi lokalne organizacije. U Rijeci - već se zna više neće biti Vojko Obersnel, a novog će kandidata, kaže Grbin predložiti sam ogranak. No najveći problem im je ipak u Zagrebu - gdje šef ogranka Gordan Maras nije uspio ući u Sabor, pa se spekulira da bi to za cijelu ljevicu mogao biti Tomislav Tomašević iz platforme Možemo.

"Ja sam više puta jasno rekao da će SDP na ovim izborima imati svog kandidata - ali isto tako sam jasno rekao da taj kandidat ne mora biti član stranke može biti i od koalicijskih partnera", kazao je Grbin.

No nema se vremena za gubljenje, svjestan je i Most, koji je - također u pripremi za lokalne - jutros izabrao isti grad, pa i isti kafić kao SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo