smatra ih primjerom /

Grbin naveo Filipovića i Komadinu kao kandidate za gradonačelnika Rijeke i primorsko-goranskog župana

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Grbbin istaknuo je i važnost uvođenja građanskog odgoja u škole

1.2.2021.
14:05
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ponedjeljak je u Rijeci istaknuo da su SDP-ovi kandidati za gradonačelnika Rijeke i primorsko-goranskog župana Marko Filipović i Zlatko Komadina, i to zbog onoga što su radili, što su učinili i što će učiniti u korist stanovnika tog kraja.

SDP spreman za izbore

Grbin je ocijenio da su njih dvojica primjer kako se vodi jedinica lokalne samouprave i županija. Naveo je da ih podržava ne samo zbog toga što su članovi SDP-a, nego i zbog toga što su učinili, od povlačenja novca iz EU fondova, ulaganja u zdravstvo i obrazovanje do načina na koji su odgovorili na covid krizu, putem financijske pomoći poduzetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i važnost uvođenja građanskog odgoja u škole, što je krenulo iz Rijeke.

"To nije samo priča o borbi protiv mržnje i razumijevanja među ljudima, nego i temelj za stvaranje moderne građanske Hrvatske", rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Filipović je ustvrdio da SDP ide spreman na izbore, da je cilj pobijediti u prvom i drugom krugu.

"Bez obzina na razne interesne skupine i političke aktere koji se pojavili, ostajemo prvi izbor Riječana", naveo je Filipović.

Rijeka je ostala slobodan i tolerantan grad, unatoč svemu, dodao je.

Nabrojio je projekte koji su provedeni u proteklom mandatu u Rijeci, među kojima se ističu projket Europske prijestolnice kutlure, otvaranje MMSU i Palače šećerane u kompleksu Benčić, jedan od najvećih infrastrukturnih projektata u Hrvatskoj, uređenje vodno-komunalne infrastrukture vrijedan 1,76 milijardi kuna. Istaknuo je da Rijeka prednjači po iznosima i broju projekata fianiciranih iz EU fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
lokalni izbori /

Neizvjesna bitka za najveće gradove: U jednom bi se vlast mogla promijeniti nakon 30 godina

Image
lokalni izbori /

Neizvjesna bitka za najveće gradove: U jednom bi se vlast mogla promijeniti nakon 30 godina

Program građanskog odgoja koji smo uveli u sedme i osme razrede stvara generacije učenika koje promišljaju društvo na otvoren i multiklturalan način, ustvrdio je. Spomenuo je i brod Galeb, koji će se nakon uređenja privezati uz lukobran riječke luke. "To je brod bogate povijesti i još svjetlije budućnosti", rekao je.

Zlatko Komadina je istaknuo da idu na izbore pred građane čista obraza tražiti povjrenje za novi mandat. Bilo smo stabilna županija, bez afera, održiva i transparentna. Pokazali smo da i u kriznim vremenima možemo pomagati poduzetnicima te održati standard svojih zdravstvenih ustanova, reko je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradili smo i gradit ćemo i to škole, školske dvorane, ulažemo u zdravstvene ustanove, sustav hitne pomoći, prirodnu baštinu i u svakom segmentu upravljanja pokazali smo da se znamo nositi s izazovima", zaključio je.

Peđa Grbin je, upitan po čemu će pamtiti preminulog Miroslava Tuđmana, rekao da će ga pamtiti kao vrijednog i odgovornog zastupnika, koji je govorio konkretno o stvarim o kojima je znao.

"Često se s njim nisam slagao, ali je demokracija kad s ljudima s kojima se ne slažete, poput njega, možete razgovarati", rekao je. "O svemu ostalom će ocjenu dati povijest i vrednovati cijelo njegovo djelovanje", naveo je Grbin izrazivši najdublju sućut obitelji. 

Upitan je li Tuđmanova bolest ispoitizirana, ustvrdio je da jest, ali da sad ne želi o tome govoriti, "Ono što je učinio premijer nije bilo korektno, reći ću samo to", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin je rekao da će pričekati prijedlog kolega iz oporbe u Saboru o ukidanju obvezne članarine u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Istaknuo je da se SDP još u kampanji za parlamentarne izbore založio za smanjenje obaveznih članarina u HGK-u i HOK-u, svjestan da poduzetnicima treba pomoć. 

Rekao je da će SDP uskoro odlučiti o imenu kandidata za gradonačelnika Zagreba. Taj kandidat će itekako imati šansu ne samo protiv Bandića, nego i protiv svih drugih kandidata, ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo