GRADONAČELNIK PULE: / 'Kratko i jasno - taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove godine. Točka'

Image
Foto: Pixsell

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače

5.1.2018.
10:47
Pixsell
VOYO logo

Pula je oblijepljenja plakatima na kojima se najavljuje doček pravoslavne Nove godine, 13. siječnja, u Domu hrvatskih branitelja, a na kojem je glavni gost i zabavljač srpski pjevač narodnih pjesama Bora Drljača. Drljača je, naime, poznat kao pjevač koji je svojedobno pjevao da su hrvatski branitelji i građani ustaše. Nakon što su mediji prenijeli informaciju o proslavi pravoslavne Nove godine, reagirao je pulski gradonačelnik, rekavši kako Bora Drljača neće nastupiti u Puli.

Image
SKANDAL U PULI: /

Na srpsku Novu godinu u Domu hrvatskih branitelja nastupa pjevač koji je slavio Radovana Karadžića i kapetana Dragana

Image
SKANDAL U PULI: /

Na srpsku Novu godinu u Domu hrvatskih branitelja nastupa pjevač koji je slavio Radovana Karadžića i kapetana Dragana

'Kratko i jasno - taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove godine. Točka', objavio je gradonačelnik Boris Miletić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelio je i priopćenje Grada Pule, koji se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik kontaktirao organizatora dočeka

'Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine, 13. siječnja 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo.

Grad Pula ne podržava gostovanje Bore Drljače

U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu', priopćio je Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je govorio kako su hrvatski građani ustaše, Drljača je u pojedinim svojim pjesmama slavio Srpsku krajinu, a jednu je pjesmu posvetio ratnom zločincu Draganu Vasiljkoviću zvanom kapetan Dragan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo