PRIDRUŽILI SE PRIMOŠTENU I SINJU /

Gradonačelnik Grada Čabra: 'Obavještavam sve stanovnike Čabra da će se život nastaviti u uobičajenom ritmu'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Gradonačelnik Čabra osporava Nacionalni stožer kao tijelo koje je donijelo Odluku o COVID potvrdama jer ga ne smatra nadležnim za donošenje takvih odluka

16.11.2021.
15:45
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Čabra, Antonio Dražović danas je poslao otvoreno pismo.  Kako navodi pismo šalje svim stanovnicima Republike Hrvatske te nositeljima vlasti koji proizlaze iz Ustava kako bi ukazao na rušenje pravnog poretka Republike Hrvatske, zboga odluke Nacionalnog stožera o uvođenju COVID potvrda za ulaz u javne ustanove i državne institucije. 

"Sam sadržaj Odluke koja diskriminira i segregira, a koja traži svakodnevna testiranja i izvjesne COVID potvrde poznat je javnosti i neću na njega gubiti Vaše dragocijeno vrijeme", u pismo je kazao Antonio Dražović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjere i upute koje proizlaze iz Odluke su donesene na potpuno neznanstven i netransparentan način. Ne garantiraju pozitivne rezultate i ne daju jamstva stabilnosti zdravstvenog i drugih sustava. Čisti politički proglas", kazao je Dražović.

Image
JASNO 'NE' /

Ni COVID potvrda ni negativan test! Općina i grad u Dalmaciji suprotstavili se stožeru, ne uvode nove mjere

Image
JASNO 'NE' /

Ni COVID potvrda ni negativan test! Općina i grad u Dalmaciji suprotstavili se stožeru, ne uvode nove mjere

"U svojstvu gradonačelnika Grada Čabra, legitimno izabranog predstavnika naroda koji me birao na tu dužnost, javno, snažno i ponosno ističem kako navedenu Odluku ne smatram bitnom i obvezujućom za mene kao gradonačelnika pa tako ni za one na koje bi se navedena Odluka mogla odnositi. Sve mjere spomenute u Odluci preporučit ćemo građanima na odabr vlastite savjesti, uvjerenja, znanja i morala", kazao je gradonačelnik Dražović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osporava Nacionalni stožer kao tijelo koje je Odluku donijelo jer ga ne smatra nadležnim za donošenje takvih odluka. Ističe kako je to odluka koju isključivo može donijeti Hrvatski sabor. 

"Slijedom navedenog obavještavam sve stanovnike Grada Čabra i sve turiste i posjetitelje koji će se u sljedećem vremenu naći na prostoru Grada Čabra da će se život nastaviti u uobičajenom ritmu, bez ograničenja koja bi bilo kome mogla stvarati neugodnosti te kako će ustrajati u obrani temeljnih ljudskih prava i sloboda do kraja", istaknuo je Dražović. 

Ista situacija događa se u Sinju te Općini Primošten. Jučer se gradonačelnik Grada Sinja u obavijesti obratio građanima i građanama te kazao kako će usluge gradske  uprave Grada Sinja i od sutra moći koristiti svi, bez ograničenja. To je preporučio i tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. 

"Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izaći u susret pod jednakim uvjetima", kazao je gradonačenik Sinja Miro Bulj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo