Pozvala je na strpljenje / Gradonačelnica Supetra o stanju na Braču za RTL: 'Imamo 38 zaraženih. Većina uopće nema simptome'

Image
Foto: RTL

'Mogu samo pozvati sve svoje otočane na strpljenje, da se pridržavaju svih mjera i budu na distanci', rekla je Marković

11.5.2020.
15:32
RTL
VOYO logo

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković za RTL otkrila je kakvo je stanje s koronavirusom na Braču. Sada imaju 38 novozaraženih, uzeto je više od 100 uzoraka koji su poslani u Split te se rezultati još čekaju.

"S jučerašnjim danom bilo je 38 oboljelih osoba. Sve mjere koje su bile prije mjesec dana na snazi su ponovno - znači propusnice između jedinica lokalne samouprave, ograničeno kretanje prema kopnu, s kopna samo nužni prijevoz, hitne službe, dostava hrane, odlazak doktoru. Od ostalih mjera - svi kafići su zatvoreni, obrti ne rade, sve javne površine, tržnice, parkovi, sve ono što smo prošli tjedan pomalo počeli otvarati ponovno je sve to zatvoreno", rekla je Marković za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvala je sve građane na strpljenje.

"Mogu samo pozvati sve svoje otočane na strpljenje i da se pridržavaju svih mjera i budu na distanci. Svi skupa se moramo strpjeti ova dva tjedna da epidemija prođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo malen broj oboljelih ima neke teže simptome. Uglavnom se radi o lakšim simptomima, a velik dio zaraženih nema nikakve simptome", rekla je Marković.

Što je još poručila pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo