'DOSTA JE!' / Građani Zagreba misle na gradonačelnika: Bandiću počinje suđenje, a oni mu nose darove

Politička potpora Milanu Bandiću polako se topi, a u srijedu iznova počinje suđenje u slučaju 'Agram'

21.1.2020.
20:23
VOYO logo

Opušten i čini se, dobro raspoložen, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je vrhunske sportaše. No, svjestan je kako se politička potpora koju je imao - polako topi.

Uz Bandića više, čini se, ne stoji ni Katolička crkva. Kritike s Kaptola stigle su u Glasu Koncila zbog slučaja Dječje bolnice Srebrnjak.

I koalicija s HDZ-om nije više stabilna. Nakon predsjedničkih izbora ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je kako je vrijeme da na čelo grada dođe netko mlađi, a sve se glasnije govori da se treba raskinuti koalicija u gradu.

Sjednica Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o GUP-u, bit će, smatra oporba test gradske koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''HDZ može pokazati što mu je važnije – je li mu važnija ta stabilna koalicija s gospodinom Bandićem, to držanje lojtri (ljestava) za sve njegove nepodopštine, za sve njegove priče od Adventa pa nadalje ili će još tu nešto kalkulirati'', upozorava predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

Nakon smanjenja saborskog Kluba zastupnika Bandićeva stranka u Vukovaru je ostala i bez 50-ak članova koji su prešli u Hrvatsku konzervativnu stranku i blok Suverenista.

''S njima smo imali dobru suradnju i to je dogovor kako bismo išli u tom pravcu prema suverenizmu i opstojnosti RH i to je jedini naš cilj i stoga smo zajednički odlučili prijeći u Suvereniste'', kazala je Mirjana Semenić Rutko, članica HKS-a Vukovar.

Sve je dodatno podgrijao predsjednički kandidat Dario Juričan koji je u kampanji upozoravao na Bandićev način rada. S društvenih mreža i danas mu se obraća savjetima za dolazak na sud, ali i porukom da u gradu "nema mjesta za jednog od nas dvojice".

Bandića u srijedu ponovno čeka novi početak suđenja u slučaju "Agram", a na klupi će mu se pridružiti i Petar Pripuz. Raste otpor među građanima koji će mu, najavili su, donijeti darove.

''Nadamo se zadovoljavajućoj presudi pa nosimo opremu za zatvor: higijenske potrepštine, sapun, toalet papir, ručnik, četkicu za zube da mu se nađe, da vidi kako građani misle na njega i da ga želimo otpremiti u Remetinec'', kaže Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget, a pobrinut će se i da se njihov glas čuje pa će 1. veljače ponovno izaći na ulice i tregove i gradonačelniku ovaj put poručiti: ''Dosta je!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo