RAZOTKRILI RASTROŠNOG GRADONAČELNIKA: / Na putovanja troši 200-300 puta više od prethodnika, a viđaju ga po kladionicama

Image
Foto: Provjereno

Gradonačelnik je nedavno odlučio i da mu je potreban novi automobil

9.2.2018.
12:13
Provjereno
VOYO logo

Građani Gline požalili su se na loše stanje u tom gradu i gradonačelnika za kojeg tvrde da ga nikad nema na poslu. Dok je službeno prvi čovjek grada Stjepan Kostanjević na putu, ljudi tvrde kako ga viđaju po okolnim kladionicama, dok gradski vijećnici otkrivaju šokantan podatak - Kostanjević na poslovna putovanja troši 200 do 300 puta više nego njegovi prethodnici.

Kažu da ga nikad nema na radnom mjestu

'Nama se građani često obraćaju. Govore da gradonačelnika nikada nema u gradskoj upravi i da ga često znaju viđati po Petrinji, po Velikoj Gorici, gdje on vrijeme provodi u kladionicama za vrijeme radnog vremena' rekao je u emisiji Provjereno Radomir Lončarević, nositelj Nezavisne liste Grada Gline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljem podataka o gradonačelnikovim putovanjima dobivena je ukupna brojka isplaćenih putnih naloga koja je kolege u Gradu zabezeknula.

'Na temelju putnih naloga i svega ostaloga, isplatio je sebi pozamašan iznos – 43.000 kuna za 2016. godinu', rekao je Mario Božurić s Nezavisne liste, dok je Lončarević dodao kako je to u usporedbi s njegovim prethnodnicima 200, 300 puta viši iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna se na što je točno trošio

Kopiju svih putnih naloga, tvrdi, nisu im dostavili, kao niti takozvanu analitičku karticu koja pokazuje sve podatke o putovanju - gdje je točno gradonačelnik Kostanjević bio i na što je konkretno potrošen novac iz gradskog proračuna.

Novinarka Provjerenog zatekla ga je u Zagrebu. Kaže kako neprestano putuje, ali troškove svojih putovanja ne smatra velikima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad kupuje novo vozilo

'43.000 kuna je bruto. Neto je 30 i nešto. Ne odnosi se to samo na dnevnice, nego se odnosi i na troškove goriva. Ja nisam radio analizu, ali mislim da se polovica odnosi na troškove goriva', rekao je Kostanjević.

No velik iznos otišao je i na kupnju novog automobila vrijednog 200.000 kuna, iako Grad već ima dva vozila. 'Ostali smo na dva vozila. Jednostavno ne stignemo pokriti sa dva vozila koja su starosti preko deset godina', pravdao se Kostanjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo