GRAD ZAGREB ZATVARA KULTNI NOĆNI KLUB? / 'Pod okriljem noći devastirali su terasu, žele napraviti parking!'

Image
Foto: GSK Jabuka

Grad Zagreb je uz pomoć Bilić Erića pod okriljem noći, 15.

15.12.2016.
12:19
GSK Jabuka
VOYO logo

Terasa graniči sa školskom sportskom dvoranom, a Grad Zagreb koji je kao investitor sam sebi izdao građevinsku dozvolu, želi je srušiti.

'Nije nam jasno kako, s obzirom na to da je cijelu građevinsku česticu na kojoj se nalazi i školska dvorana, Ministarstvo kulture RH zaštitilo kao kulturno dobro', pitaju se iz GSK Jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju kako je važno naglasiti da prostor u kojem je klub Jabuka nije u vlasništvu Grada Zagreba, oko čega se već godinu dana vodi sudski spor. Prema lokacijskoj dozvoli, koju su dobili na uvid, terasa kluba s kojim Zagreb živi već gotovo 49 godina predviđena je za parkiralište!

Image
Foto: GSK Jabuka
Image
Foto: GSK Jabuka

Radovi na rušenju sportske dvorane čiji se zid naslanja na Jabuku, počeli su prije 20-ak dana, što je prijavljeno Ministarstvu kulture i Građevinskoj inspekciji, ali očito bez uspjeha. Unazad sedam dana, dva puta je zbog pokušaja provale na terasu kluba zvana i policija, kažu iz GSK Jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'S obzirom na navedeno, GSK Jabuka će podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih koji sudjeluju u ovom barbarskom činu. To nije napad samo na imovinu, već i na tradicionalne kulturne vrijednosti Grada Zagreba i Republike Hrvatske', kažu u GSK Jabuka.

Podsjećamo da su 1998. godine, tadašnje zagrebačke vlasti zatvorile klub, da bi nakon dobivenog upravnog spora 2001. godine klub ponovno dobio dopuštenje za rad, a osobno je na otvorenje došao tadašnji i sadašnji gradonačelnik Milan Bandić, počastivši sve goste rundom pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se u zemljišnim knjigama ništa nije mijenjalo, osim što je cijela čestica proglašena kulturnim dobrom.

Image
Foto: GSK Jabuka
Image
Foto: GSK Jabuka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo