prijave do 5. lipnja / Grad Zagreb traži stručnjake za procjenu šteta od potresa, satnica 150 kuna

Image
Foto: Pixsell

Stručna osoba za procjenu šteta ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada

22.5.2020.
23:15
Pixsell
VOYO logo

Grad Zagreb raspisao je Javni poziv za sastavljanje Popisa stručnih osoba za procjenu šteta od potresa. Ti će stručnjaci pregledavati i procjenjivati prijavljenu štetu. 

"Da bismo u što kraćem roku pregledali i procijenili prijavljenu štetu na objektima, 21. svibnja smo raspisali Javni poziv za stručnjake građevinske i/ili arhitektonske struke s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima koji bi kao vanjski suradnici na terenu obilazili oštećene objekte. Poziv traje 15 dana, a zadnji dan za prijavu je 5. lipnja", ističu u Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hoće li se Bandić sada hvaliti europskom metropolom? Zagreb dva mjeseca nakon potresa zatrpan ciglama

Image

Hoće li se Bandić sada hvaliti europskom metropolom? Zagreb dva mjeseca nakon potresa zatrpan ciglama

Stručno povjerenstvo će kod pregleda objekata i opreme zapisnički konstatirati štetu te će imati zadaće: pružanje stručne pomoći Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba pri procjeni štete od prirodnih nepogoda; pregled i fotodokumentiranje štete na licu mjesta sukladno prijavi u Registar šteta; procjena štete sukladno Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda; ispunjavanje zapisnika; dostava izvješća o pregledanom objektu i izvršenoj procjeni štete nadležnom povjerenstvu.

Stručna osoba za procjenu štete ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada. S osobom koja bude imenovana u Stručno povjerenstvo sklopit će se ugovor radi reguliranja njezinih prava i obveze, tvrde u Gradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića podsjećaju da su još 25. ožujka pozvali sve čija je imovina oštećena u potresu da ju prijave putem PN obrasca do 6. svibnja.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete podnijelo je Prvu procjenu putem Registra šteta, a u njemu je evidentirano 30.500 prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu procjenu šteta podnosi oštećenik nakon čega treba pregledati prijavljeni objekt te napraviti zapisnik o utvrđenoj šteti prema formuli koja je propisana Pravilnikom.

Svi detalji Javnog poziva kao i popis dokumentacije koju je potrebno poslati uz prijavu, mogu se naći OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo