'To je bulls**t' / Grad Zagreb se predomislio - Milan Bandić više ne smije biti Milan Bandić

Juričan je ponovio kako je spreman za 15 milijuna kuna odustati od filma.

3.6.2019.
23:04
VOYO logo

O tome kako Milan Bandić vlada Zagrebom snima se film čiji je redatelj - Milan Bandić. Ali ne onaj rođen 1955. u Donjim Mamićima, nego Milan Bandić rođen 1976. u Zagrebu, pod imenom Dario Juričan.

Redatelj poznat po dokumentarcima o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli, službeno je i objavio da snima film o gradonačelniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvat će se Kumek, a za njegovo snimanje ekipi filma nedostaje još 250.000 kuna pa su pokrenuli crowdfunding kampanju. Ako pak uspiju skupiti 15 milijuna kuna, spremni su, kažu, odustati od filma - to je cijena slobode koju je za izlazak iz zatvora platio zagrebački gradonačelnik. 

Na filmu rade već dvije i pol godine, a najviše problema, kažu imaju sa Zagrebačkim holdingom koji im uporno ne odgovara na upite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Juričan promijenio je ime, dokaz tome je i njegova osobna iskaznica, ali...

"Službeno sam bio Milan Bandić do jutros. Kad sam podnio zahtjev nije bilo nikakvih problema, sve je bilo vrlo korektno, ja sam predao službeni zahtjev i dobio sam rješenje, podigao novu osobnu iskaznicu i onda jutros - obrat. Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba me jutros zvao i rekli su da su poništili moje ime i prezime i da sam opet Dario Juričan, a kao razlog su naveli da sam rekao da će pressici osobno nazočiti Milan Bandić. Normalno da će osobno nazočiti kad sam ja bio Milan Bandić. Vjerujem kako će moj pravni tim to lako pobiti i nadam se da ću opet biti Milan Bandić", rekao je Juričan u RTL Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao još jedan razlog iz Ureda navode "da je doveo javnost u zabludu".

"Nije mi jasno kako, ako sam ja Milan Bandić redatelj, a ne Milan Bandić gradonačelnik. Ono što su oni napisali je, Englezi bi rekli, bulls**t", rekao je Juričan pa ironično dodao: "Vjerujem u genijalne činovnike koji su u 24 sata donijeli rješenje. To je dobro uštimani orkestar i ovo rješenje je živi dokaz da Zagreb funkcionira. Ja mislim da je Milan Bandić rješenje, a ne problem. Mislim da bi se svi u Zagrebu trebali preimenovati u Milan Bandić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Prva snimanja filma Kumek počela su 2016. u Grudama, a film se bavi sa zadnjih 20 godina grada i njegovim gradonačelnikom kojeg Juričan naziva "majstorom iluzije". Redatelj će za Kumeka reći da je spomenik, a ne film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate sada primjer slučaja hipodrom. Taj majstor je 2006., 2007. tamo imao dva konja, a sada priča kako bogataši imaju konje i da to nije javni interes. Soli pamet drugima, a do jučer je bio vlasnik dva konja."

Juričan je ponovio kako je spreman za 15 milijuna kuna odustati od filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno sam trendster. Zagovaram korupciju i promoviram muzej korupcije. Mislim da bi i svaki medij trebao imati dvostruki cjenik, jedan za objavljivanje, drugi za neobjavljivanje", ironično će.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike