Vlada u ogromnog gubitaša upumpala još 80 milijuna kuna

Premijer Milanović je na kraju sjednice Vlade otkrio da je u stanu imao nezgodu, odnosno da mu je 'pukao centralni ventil'. Zbog toga je, naime, na 20 minuta napustio sjednicu.

11.7.2013.
9:58
VOYO logo

Prva točka dnevnog reda je Zakon o zadrugama, u kojima u Hrvatskoj radi tek nešto više od 17.000 ljudi, što je prema ocjenama Vlade malo.

Cilj je poticanje zadrugarstva, pogotovo među braniteljima, ali i u poljoprivredi, gdje je to jedan od najboljih načina udruživanja i postizanja konkurentnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je odlučila o povećanju temeljnog kapitala Croatia Airlinesa. Financijska pretpostavka usvojenog plana restrukturiranja CA uključuje i dokapitalizaciju od strane države, zbog čega se mora povećati temeljni kapital za oko 80 milijuna kuna na ukupno 1,93 milijuna, pojasnio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Centralni ventil

Premijer Milanović je nakon 15-ak minuta napustio sjednicu Vlade ne ponudivši objašnjenje. Sjednicu je dvadesetak minuta zato vodio potpredsjednik Vlade Branko Grčić, no premijer se vratio u dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović se nakon povratka na sjednicu očitovao o svom nenadanom odlasku uz komentar: "Već vidim dobronamjerne komentare."

"Imao sam nezgodu u stanu, pa sam se morao javiti najbližima", kazao je premijer ustvrdivši da "izgleda da je sve u redu". Premijer Milanović je na kraju sjednice Vlade otkrio da je u stanu imao nezgodu, odnosno da mu je "pukao centralni ventil".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivničani plaćaju dugove rukometnog kluba

Vlada je odlučila o prijenosu tražbina po osnovi poreza i drugih javnih davanja, koje Ministarstvo financija ima prema Rukometnom klubu Podravka, na Grad Koprivnicu. Radi se o 2,8 milijuna kuna.

Vlada je dala koncesiju i za osnivanje Slobodne zone Luka Rijeka – Škrljevo, te raspisala natječaj za davanje koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u uvali Luke u Tisnom. Lučka uprava Zadar zadužit će se kod OTP banke radi financiranja projekta "Nova luka Zadar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećane plaće

Plaće ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te plaći predsjednika uprave, zamjenika predsjednika uprave i članova uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije su povećane.

"Čelni ljudi mogu imati plaće do najviše plaće zamjenika ministra", rekao je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo