Okončan prvostupanjski sud / Grad Karlovac spasio reflektore od prodaje, bivši igrači NK Karlovca ostaju bez plaća

Image
Foto: KAportal

Karlovac neće, barem zasad, ostati bez svojih skupo plaćenih reflektora na stadionu Branko Čavlović – Čavlek.

16.1.2017.
12:12
KAportal
VOYO logo

Općinski sud u Karlovcu je odlučio da oni nisu prodani brže – bolje Gradu preko Karlovačke športske zajednice, samo kako bi se sklonili od očiju vjerovnika prezaduženog kluba, sada već i formalno ugašenog, pa ih se time onemogućilo u naplatama potraživanja.

Igrači ostaju bez potraživanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz toga razloga nepravomoćnom presudom bivši igrač Ante Batarelo, koji je na taj način pokušao doći do svojih 160.000 kuna, izgubio je sud, a sasvim je izvjesno da će na isti način proći i njegov kolega Borislav Pilipović, koji potražuje dvjestotinjak tisuća kuna, jer mu tužba počiva na istim osnovama.

Potraživanja Ante Batarela potvrdio je arbitražni sud HNS-a, a on je tužbu poslao na tri adrese, na blokirani i prezaduženi NK Karlovac, Športsku zajednicu te Grad, koji zapravo jedini raspolaže novcem. Njegovom odvjetniku bila je namjera pobiti pravne poslove i vratiti imovinu klubu, a u tom bi se sučaju naplatili i drugi vjerovnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, NK Karlovac je s Karlovačkom športskom zajednicom zaključio kupoprodajni ugovor za sustav glavne rasvjete u srpnju 2012. godine, po kojemu se kupac obvezao isplatiti 4,6 milijuna kuna, ali taj iznos Klubu nikada nije uplaćen, jer mu je račun bio u blokadi, pa ga je Športska zajednica uplatila direktno na račun banke, kao sudužnik po ranijem ugovoru. Novac je Športskoj zajednici doznačio Grad, a potom su ova dva subjekta zaključila ugovor kojim KŠZ na Grad prenosi pravo vlasništva bez naknade.

Više saznajte na KAportalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo