udžbenici tek iduće godine /

Grad Karlovac kupuje radne bilježnice za sve karlovačke osnovnoškolce

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Sve bi trebalo biti okončano na vrijeme, prije početka nove školske godine, a učenike radne bilježnice dočekati u školama

3.7.2018.
11:00
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Grad Karlovac upravo kupuje radne bilježnice za sve osnovnoškolce, te udžbenike za učenike čiji su roditelji korisnici gradskog Socijalnog programa.

"Radne bilježnice će biti nabavljene za sve osnovne škole kojima je Grad Karlovac osnivač, odnosno za oko 3.950 učenika od prvog do osmog razreda. Grad je za ovu svrhu osigurao 1,7 milijuna kuna u proračunu", potvrdili su za KAportal u Gradu, napomenuvši da postupak javne nabave radnih bilježnica i udžbenika upravo traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bi trebalo biti okončano na vrijeme, prije početka nove školske godine, a učenike radne bilježnice dočekati u školama, a iz Grada napominju da će učenici i roditelji o načinu raspodjela biti pravovremeno obaviješteni.

Grad je prvotno planirao za sve učenike osnovnih škola u novoj školskoj godini kupiti i udžbenike, za tu namjenu i osigurao tri milijuna kuna, no od toga se odustalo nakon što je najavljen novi zakon o udžbenicima, a time i njihova promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne kupuje udžbenike koji bi vrijedili samo jednu školsku godinu, Grad je odlučio pričekati školsku godinu 2019/2020., za koju će svi karlovački učenici dobiti i besplatne udžbenike. Ove će, kao i prijašnjih godina, besplatne udžbenike dobiti oko 200 učenika iz obitelji koje koriste socijalnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo