privremeno boravište /

Grabar-Kitarović stigla u Čakovec: 'Međimurje je oduvijek odisalo hrvatskim duhom'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Posebno se moram zahvaliti braniteljima s ovog poručja koji su u Domovinskom ratu odigrali veliku ulogu', istaknula je predsjednica u uvodnom govoru

15.12.2016.
10:13
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ured predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, privremeno je premješten u Međimursku županiju, u grad Čakovec.

Predsjednica je u Čakovec stigla iza 9 sati, a dočekao ju je zamjenik gradonačelnika i župan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda je prvo sve srdačno pozdravila, a zatim održala uvodni govor. 

"Međimurje je oduvijek bilo područje koje odiše hrvatskim duhom, iako je dugo bilo izvan njenih granica. Posebno se moram zahvaliti braniteljima s ovog poručja koji su u Domovinskom ratu odigrali veliku ulogu. Čakovec je zamašnjak razvoja ove županije, ali i grad kulture. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim razgovarati sa svima vama koji radite ovdje. Želim čuti vašu viziju, projekte za bolji razvoj Međimurja i cijele županije. 

Ovo je područje vrijednih ljudi. Vjerujem da ćemo u ova tri dana istaknuti pozitivne primjere. Naravno da je u cijeloj priči potrebna i država, njezina politika uz pomoć gradova mora biti motor pokretač razvoja. Želimo razmotriti iskorištavanje sredstava iz EU fondova. Ovdje živi i dobar dio Roma, moramo učiniti više da se podigne njihov standard", izjavila je između ostalog po dolasku predsjednica. 

Predsjednica će održati radni sastanak s vodstvom Međimurske županije i s vodstvom Grada Čakovca nakon čega su predviđene izjave za medije. Predsjednica će se u Čakovcu sastati i s braniteljskim udrugama, te s predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije. Posjetit će i Franjevački samostan u Čakovcu, susrest će se s predstavnicima tvrtke „PANA“ d.o.o. te će posjetiti čakovečki Adventski sajam. Sudjelovati će i na završnoj svečanosti „Godine Nikole Šubića Zrinskog“ u Katoličkom domu Čakovec, gdje je predviđeno obraćanje rredsjednice Republike .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike