U POSJETU VATIKANU / Grabar-Kitarović: 'Postoje mjesta gdje naši životi vrijede manje nego onaj krave ili koze'

'Danas je teško biti žena, trebaš se ponašati kao dama, izgledati kao djevojčica, a raditi kao konj', rekla je predsjednica na predavanju 'Žene u politici'

27.5.2015.
18:42
VOYO logo

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u dvodnevnom je službenom je posjetu Vatikanu.

Prvog dana posjeta obišla je papinski hrvatski zavod Svetoga Jeronima, svojevrsni teološki think thank, vrlo ugledan i utjecajan u Vatikanu. U 17 sati na papinskom sveučilištu Antonianum održala je predavanje na temu Žene u politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je teško biti žena, trebaš se ponašati kao dama, izgledati kao djevojčica, a raditi kao konj! I sama sam prva izabrana predsjednica i bila sam prva ministrica vanjskih poslova, a potom prva veleposlanica u SAD-u, a onda i prva žena na visokom položaju u NATO-u", rekla je tom prigodom Grabar-Kitarović i nastavila:

"Postoje mjesta gdje život žene vrijedi manje nego onaj krave ili koze. Puno predrasuda vidim i od liberala i onih koji se nazivaju progresivnim i intelektualnim. Ne mogu izbrojiti koliko su me puta u prošloj kampanji pitali može li žena pobjediti i biti izabrana i može li obavljati dužnost predsjednice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavar Katoličke crkve, Sveti otac Franjo hrvatsku će predsjednicu primiti u četvrtak u 11 sati, dvadesetak minuta trebali bi razgovarati nasamo, a očekuje se i da će predsjednica pozvati Papu u službeni posjet Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo