'NIJE RELEVANTAN ZA HRVATSKU' /

Grabar Kitarović: 'Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti'

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Predsjednica je rekla da se ne želi spuštati na tu razinu da komentira Vučićeve govore

10.9.2018.
16:05
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen započeo je u ponedjeljak dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, tijekom kojeg će se sastati s državnim vrhom i sudjelovati na hrvatsko-austrijskom gospodarskom forumu.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka u Uredu predsjednice, dvoje državnika dalo je izjavu za medije. Jedan od upita za predsjednicu bio je i je li s Van der Bellenom razgovarala o Kosovu te Vučićevom govoru u kojem veliča ratnog zločinca Slobodana Miloševića.

"Razgovarali smo o prostoru jugoistoka Europe i perspektivi svih država za članstvo u EU.  Hrvatska podržava Srbiju i druge države na njihovom putu ulaska u EU, to je u interesu prostora i Unije, preduvjet za stabilnost i prosperitet. No svatko treba ispuniti kriterije za članstvo. Oni su postali specifičniji nego što su bili dosada. Hrvatska se ne želi naći u poziciji da je se klasificira da ikoga blokira, ali ustrajat ćemo na ispunjavanju svih kriterija. Nismo razgovarali o Vučićevom govoru, ne znam zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku ili zašto bi nametao pitanja u Hrvatskoj. Želimo dobre odnose sa Srbijom. Ja osobno želim stabilnost i sigurnost hrvatske zajednice u Srbiji, kao i srpske zajednice u Hrvatskoj. Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti niti ću se spuštati na razinu da komentiram njegove govore jer mislim da on o sebi najbolje govori", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo