IVICA TODORIĆ / 'Gotovo je, Konzum više nije lider maloprodaje u Hrvatskoj, to je velebni uspjeh Plenkovićevog Borga'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Da mi nisu oteli i uništili kompaniju, nikada se to nebi dogodilo', ističe Todorić u najnovijoj objavi na blogu

19.9.2018.
17:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji vlasnik Agrokora Ivica Todorić na blogu je objavio da Konzum više nije najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj, već da je primat preuzela Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom.

"To je maestralan uspjeh Izvanredne uprave Agrokora, to je velebno djelo Plenkovićevog Borga, to je porazna posljedica rastakanja, pljačke i nasilja nad Agrokorom koje je dopustila Vlada i šutke gleda pravna država", objavio je Todorić, a riječi je potkrijepio tablicom i grafikonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupnu objavu prenosimo u nastavku:

Gotovo je, Konzum više nije lider maloprodaje u Hrvatskoj! To je maestralan uspjeh Izvanredne uprave Agrokora, to je velebno djelo Plenkovićevog Borga, to je porazna posljedica rastakanja, pljačke i nasilja nad Agrokorom koje je dopustila Vlada i šutke gleda pravna država. Dogodilo se upravo ono na što mjesecima upozoravam, ono što lažnim, kriminalnim izvješćima sakriva Izvanredna uprava Agrokora i podržavaju PM Plenković i Vlada. Strana Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom postala je najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj. Što se, da mi nisu oteli i uništili kompaniju, nikada nebi dogodilo. Kastrofalno rastakanje Konzumovih vrijednosti, za samo nekoliko godina promet tvrtke će svesti na svega šest milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno je gledati što čine s perjanicama hrvatske industrije. Konzumov je udio na tržištu do kraja 2016. godine kad je sustavom upravljala moja uprava bio apsolutno dominantan. Vlada i njezina Izvanredna uprava tu je neosvojivu poziciju uspjela preokrenuti u korist stranih lanaca. Uistinu maestralno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo