'GOSPOĐO UHLJEBICE...': / Poslodavca razljutio prekid bolovanja njegovog zaposlenika: 'Ante je vrhunski radnik, a ne može unuku podignuti'

Image
Foto: Ilustracija: Goran Kovačić/PIXSELL
23.1.2020.
13:51
Ilustracija: Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Direktor splitske tvrtke Ultima Elektro, Davor Malenica, objavio je na Facebook stranici tvrtke svoje viđenje priče o svome radniku Anti Stapiću i prekidu bolovanja koje su naložili kontrolori Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Naime, njegov elektroinstaleter je teško bolestan i unatoč tomu što ima problema s kralježnicom, mora se pojaviti na poslu. To je razbjesnilo njegova šefa, koji se na Facebooku okomio na jednu kontrolorku bolovanja.

"Poštovana Marija P., kontrolorko bolovanja iz ureda na splitskoj Rivi, registrirani ste pod brojem 0163988.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obaviješteni smo da ste vi očito 'bezglavo' i tipično uhljebnički prekinuli bolovanje našeg zaposlenika i kao takvog ga vratili nama kao ping-pong lopticu pod parolom 'pa nećemo te ni mi više plaćat' neka plaća poslodavac i opet izjavljujući floskulu ukoliko se ponovno vratiš na bolovanje u roku 30 dana ne ideš na teret poslodavcu, a o iznosima njegovog prosjeka plaće prosjeka vas iz 'uhljebistana' očito nije briga.

Ma ne, bi ni mene bilo briga da Vi gospođo Marija mene plaćate kao što ja plaćam Vas. Svaki mjesec, draga gospođo Marija, 40.000 tisuća kuna pošaljemo mi Vama. Budući ovo već drugi put istom čovjeku radite, a budući ja kao poslodavac ovo učestalo doživljavam od uhljebničke vojske Vaših kolegica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČOVJEK JE GOTOVO NEPOKRETAN, A HZZO GA TJERA DA RADI: /

'A što vi mislite da ćemo vas mi plaćati?'; Njegov poslodavac 'poludio'

Image
ČOVJEK JE GOTOVO NEPOKRETAN, A HZZO GA TJERA DA RADI: /

'A što vi mislite da ćemo vas mi plaćati?'; Njegov poslodavac 'poludio'

Pozvao Mariju P. na gradilište

"Budući ne doživljavamo svoje zaposlenike kao 'gamad' već ljude, poštovana Gospođo Uhljebice s potpunom odgovornošću izjavljujem:

Ante S. je vrhunski radnik, s trideset dvije godine radnog staža, zaposlen kao elektroinstalater kod nas preko 10 godina Ante S. je napravio elektroinstalacije u svim zgradama kvartova Pujanke i Mertojak i mnogo toga u svom životu Ante S. je 'najžilaviji radnik' i najveći radnik Ante S. se 'naradio' kao tri druga zaposlenika Ante S. ne može 'unuku podignuti' (a balota mu je prva zabranjena) Ante S. ne laže (imate nalaze, ali Vama vjerojatno nevjerodostojnih Vaših kolega) Ante S. se ne može vratiti na posao (ja Vam to garantiram) Ante S. je s injekcija došao pod Vašu 'jadnu kemijsku olovku' i izlizani pečat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivam Vas gospođo Marija da dođete pregledati jedan radni dan Ante S. kod nas na poslu, pa ako ste 'čovjek' pomognete mu se sagnuti ili popeti na skale."

Neće im dati mira

"Dok gospođo Marija ne dođete Vi sa Splitske Rive kod nas u Dugopolje i dok s Antom S. ne pođete u Makarsku na gradilište, dotle ću ja kao poslodavac čuvati Antu S. doma, neću mu dozvolit da takav dolazi na posao, i plaćat ću mu sve što kao čovjek zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Vama neću dati mira, pisat ću i reklamirat Vaše sposobnosti i Vaše službe sa splitske Rive.

Ugodan dan Vam želim i nadam se da Vam je dobar prozor u uredu pa ne osjećate buru u kostima kao moji zaposlenici na gradilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Malenica (porezni obveznik)", napisao je Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo