pod povećalom povjerenstva / Goran Marić: 'Zanimljivo je da se nakon 7 godina netko bavi vrijednošću moje vikendice'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kuću u Živogošću kupio je, kaže, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu

24.4.2019.
22:13
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa idućeg tjedna pozabavit će se slučaem ministra državne imovine Gorana Marića i njegove vikendice.

Podsjećamo, prema pisanju tjednika Globus Marić je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od tržišne vrijednosti koju ona ima danas i koju je imala 2012. godine, kada ju je Marić kupio. Tjednik problematizira i različitu površinu te nekretnine u imovinskim karticama koje je podnio 2013. i 2016. godine, a podcrtava i činjenicu da je i ovu kuću i druge nekretnine Marić kupio od Zvonka Šarića, čija je tvrtka Sjajna svjetlost na natječaju njegova ministarstva kupila vilu u Grškovićevoj ulici u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je u razgovoru za Večernji list potvrdio da je od Šarića kupovao nekretnine te da su u prijateljskim odnosima. Opovrgnuo je da je radio bilo što protuzakonito ili da je na bilo koji način pogodovao prijatelju.  Objasnio je da je Šarić na ponovljenom natječaju na kojem je bilo više ponuđača vilu u Grškovićevoj kupio zato što je imao najbolju ponudu.

Kuću u Živogošću kupio je, kaže, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu, a njezinu vrijednost naknadno nije mijenjao jer smatra da mu to i nije dužnost. 

Marić kaže i kako nije točno da je na kući dogradio kat, nego je samo obojio fasadu i uredio interijer, što također nije morao prijaviti u imovinskoj kartici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuću sam dobio po cijeni po kojoj sam je dobio. Da je bila skuplja, ne bih je ni kupio, a zanimljivo da se sada, nakon sedam godina, netko bavi vrijednošću moje vikendice", komentirao je Marić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike