ne skriva uzbuđenje / Goran Bregović u Zagrebu će održati koncert posvećen Sarajevu

Goran Bregović ponovno je u Zagrebu. Prije godinu i pol nastupio je s Bijelim dugmetom, a sutra će hrvatskoj metropoli ponuditi nešto posve drukčije. Zbog čega se u Zagrebu osjeća kao doma, doznajte u prilogu

28.6.2017.
18:59
VOYO logo

Stigao je u pratnji zagrebačkog gradonačelnika i strpljivo pozirao obožavateljima.

Goran Bregović nije krio veselje zbog sutrašnjeg spektakla. Sa Zagrebačkom filharmonijom i svojim Orkestrom za svadbe i sprovode izvest će violinski koncert ‘Tri pisma iz Sarajeva.’ 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je novi komad koji ćete čuti prvi put i pretpostavljam da ću imati publiku koja će biti spremna na tu jednu malu avanturu da provede sa mnom dva sata", kaže Bregović.

Dva sata u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta dobit će Bregović na Trgu kralja Tomislava. No, svega ovoga ne bi bilo da iz Zagrebačke filharmonije nisu tražili upravo njega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Direktor zagrebačke filharmonije me zvao i to mi je tako bilo vau, jer ta zagrebačka filharmonija, to su ozbiljni svirači", dodaje Bregović.

Baš poput djela ‘Tri pisma iz Sarajeva’ koje će svoju regionalnu premijeru doživjeti upravo u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sarajevo kao metafora za naše vrijeme gdje danas smo komšije, sutra pucamo jedni po drugima zato što smo različitih vjera."

To su neke ratne traume kojih se, kaže, teško riješiti. Čak i njemu koji i Sarajevo i Beograd i Zagreb smatra svojim domom. I u svakom tom gradu ima vlastitu kuću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi Brega da često posjećuje glavni grad Hrvatske. 

"Često ja sam tu između Beograda Zagreba Sarajeva, jedno vrijeme sam plaćao porez u Hrvatskoj sad plaćam u Bosni. Ja sam naš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato sutrašnji koncert ne smatra gostovanjem. 

"Zagreb je bio, jest i ostao grad kulture, grad glazbe, grad sporta i ova pohvala ili konstatacija gospodina Bregovića da voli doći u Zagreb je potvrda svima nama da ipak nekog vraga u ovom gradu smo napravili", prokomentirao je gradonačelnik Bandić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani su svojim koncertom 2Cellosi oduševili nekoliko desetaka tisuća posjetitelja Zagrebačkog kulturnog ljeta. Organizatori sutra očekuju obaranje rekorda. S povoljnom vremenskom prognozom i besplatnom svirkom, očekivanja nisu nimalo nerealna. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo