GORAN ALEKSIĆ GOVORIO O 'RESTART' KOALICIJI: / 'Potrebno je jedno svojevrsno uskrsnuće nakon svega što je bilo'

Image

Saborski zastupnik Aleksić veli kako se izbori uz određene mjere distance i higijene mogu provesti već danas, ali da će na ovim izborima biti najmanji izlazak u povijesti...

11.5.2020.
20:55
VOYO logo

Goran Aleksić, zastupnik u Saboru iz stranke Snaga je gostujući na N1 komentirao predstojeće izbore, no i o koaliciji Restart. Naime, riječ je o koaliciji u koju je Snaga ušla sa SDP-om, HSS-om i Glasom. Aleksić kaže da mu je informacija da je SDP razgovarao s Mostom kao kombinacijom za koaliciju njemu prvi glas.

"SDP je imao uglavnom bilateralne razgovore. "Je li SDP razgovarao s Mostom, ja ne znam. To morate pitati njih. Meni Most ne bi bio nikakav problem u koaliciji", rekao je Aleksić na N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što se tiče zadnjeg istraživanja CRO Demoskopa prema kojem je HDZ-u potpora prešla 30 posto, Aleksić drži da je to posljedica najave otključavanja tržišta i gospodarstva.

Image
NESPORAZUM ILI NEŠTO VIŠE? /

Bernardić je samo jednom riječju komentirao tvrdnje da je SDP nudio koaliciju i Mostu

Image
NESPORAZUM ILI NEŠTO VIŠE? /

Bernardić je samo jednom riječju komentirao tvrdnje da je SDP nudio koaliciju i Mostu

'Na ovim izborima će biti najmanji izlazak u povijesti'

"Vidjeli smo da optimizam građana pada sada kad izlazimo iz krize. To nam može biti jedan signal da će ipak naša koalicija dobiti premoć u sljedećim anketama", kaže Aleksić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik veli kako se izbori uz određene mjere distance i higijene mogu provesti već danas, ali da će na ovim izborima biti najmanji izlazak u povijesti. Smatra da će to biti problem za oporbu jer oni trebaju glasove neodlučnih birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sada ulazimo u koaliciju i želimo osvojiti vlast'

Odgovarajući na pitanje "zašto Restart", Aleksić odgovara da je restar potreban nakon ovog što se događa i nakon što smo vidjeli da se ne možemo oslanjati na turizam.

Image

09.05.2020., Zagreb - U sjedistu SDP-a odrzano je predstavljanje nove Restart koalicije koju cine SDP, HSU, HSS, SNAGA i GLAS. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

"Državni aparat treba smanjiti. Sada ulazimo u koaliciju i želimo osvojiti vlast. Normalno je da će se politički protivnici ismijati, ali Restart je dobar naziv. Jedno svojevrsno uskrsnuće je potrebno nakon svih događaja koje smo imali", rekao je Goran Aleksić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da smatra kako Davor Bernardić kao eventualni premijer mora biti dobar koordinator. Premda je Bernardićev rejting sada nizak, Aleksić navodi da će mu rejting rasti kako kampanja bude prolazila.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo