GORUĆI PROBLEM / Gomila se otpad usred turističkog mjesta, iznajmljivači očajni: 'Kad turisti to vide, pokupe se i odu!'

'Od smrada koji se širi ni meni samome nije ugodno'

3.4.2019.
12:35
VOYO logo

Gomilanje otpada u povijesnom dijelu Kaštel Starog dovelo je na rub živaca vlasnike apartmana, koji godinama upozoravaju na taj problem. Gomila smeća ispred apartmana se povećava, a turisti koji tamo stignu na ljetovanje brzo se predomisle. 

Otpad je prvo što turisti vide ako se odluče za apartman u Kaštel Starome. Ljeti se iz porušene kuće širi nesnosan smrad, a gosti na kraju odustanu od odmora na toj adresi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki se jednostavno pokupe i odu. Ono što je na slikama im odgovara, ali kad otvore prozor vide vanjštinu i ulicu punu smeća pa jednostavno otiđu. A ja plaćam godišnje obveze, porez, turističku taksu i ništa ne dobivam od toga", kaže vlasnik apartmana Darko Piplica.

Osim smeća vlasnici porušene kuće u kojoj se gomila otpad imaju i golubarnik koji po zakonu ne smije biti u staroj gardskoj jezri, niti blizu stambenog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihov izmet je posvuda, a od smrada koji se širi ni meni samome nije ugodno", navodi Darko Piplica.

Komunalni nered problem je koji primjećuju i građani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno se vidi po slikama da je to derutno opasno za stanare za okoliš, ne daj Bože požara. Može svašta biti u toj staroj gradskoj jezgri. Kontejneri su predaleko od ovih u centru pa ljudi bacaju smeće gdje god stignu", govore zgroženi građani.

U gradu Kaštela reagirali su slanjem komunalnih redara na teren u više navrata. No napominju da su vlasnici pod nadzorom centra za socijalnu skrb i   radi se, kažu, o specifičnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redari su izašli na teren i naložili vlasniku da u roku od tri dana ukloni golubarnik. Ako ne poduzet će se zakonom propisane mjere. Također je u više navrata vršeno uklanjanje otpada. Grad maksimalosudjeluje u tom postupku tako da se nadamo da će uskoro biti riješen kompletan problem", riječi su Marije Pelivan, pročelnice za komunalu grada Kaštela.

Urednom okolišu u svojoj ulici nadaju se i vlasnici apartmana, ali prije nego stignu gosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo