'MARKIRANJE' ĆE SE SANKCIONIRATI /

Golemo nevrijeme se nadvilo nad zastupnike: prijeti im obveza da će morati dolaziti na posao!

Prema prijedlogu MOST-a, plaća bi u startu bila između tri i četiri tisuće kuna, a povećavala bi se ovisno o aktivnostima zastupnika te dolascima u Sabor

3.5.2016.
22:24
VOYO logo

Iako za to jako dobro plaćeni, saborskih zastupnika u petak je bilo toliko malo, da nije preostalo drugo - nego pustiti kući i one prisutne.

"Naravno da ljudi imaju i drugih obveza, a ne samo tih", branio je zastupnike predsjednik Sabora Željko Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je na naše pitanje ipak odgovorio do kraja i donekle korigirao stav.

"Naravno da oni imaju i druge obveze, da imaju obveze sudjelovanja rada na odborima, različitim delegacijama, ali neprisustvovanje glasanju ne opravdava!", poručuje Reiner.
I nije to izolirani slučaj, sabornica je prečesto poluprazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega u MOST-u najavljuju kažnjavanje saborskih zastupnika koji ne dolaze na sjednice. Prema prijedlogu koji je već gotov, plaća bi u startu iznosila između 3 i 4 tisuće kuna, a povećavala bi se ovisno o aktivnostima zastupnika, dolascima na sjednice i odbore!

"Mi smatramo da kao što svi zaposleni dolaze na radno mjesto, to je obveza i saborskih zastupnika. Ako mjesečno gledate - to je svega tri dana u tjednu kada Sabor zasjeda", kaže saborski zastupnik Robert Podolnjak.

Iako ideja da za plaću treba dolaziti na posao zvuči prilično logično, oporba MOST-u ne vjeruje. Tvrde uvijek predlažu rezanja - kad im rejting pada. Vrlo sličan stav imaju i u HDZu.

I dok su u Saboru svi teški na svom džepu bez obzira na stranačku pripadnost istovremeno se sa studentskom praznom lisnicom, čini se, ne zamara - nitko. Stoga su Direktovu mail adresu zatrpale poruke ljutih studenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitaju se koji je smisao stipendija pred kraj akademske godine. Da stvar bude gore, velika većina, njih preko 5000, novac i dobiva zbog teškog ekonomskog stanja.

Iz Ministarstva se ispričavaju i objašnjavaju da kasne zbog novog pravilnika i donošenja proračuna, gomile prigovora. Konačnu rang listu obećali su početkom idućeg tjedna. Do tada, saborski zastupnik, dolazio-ne dolazio na posao, zaradit će nekoliko njihovih stipendija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo