'lažnjak' iz benkovca / Glumio policajca i zaustavljao automobile: podignuta optužnica protiv svećenika iz Benkovca

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock.com

Kako stoji u optužnici, muškarac je 5. studenog 2017. glumio policajca i zaustavljao policajce

19.6.2018.
12:50
Ilustracija/Thinkstock.com
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu protiv 31-godišnjeg muškarca jer je kao svećenik-policajac zaustavio auto, za što nije imao ovlasti.

Kako stoji u optužnici, muškarac je 5. studenog 2017. oko 23,00 sata stao na autobusno ugibalište na cesti koja vodi od Benkovca prema mjestu Lepuri te; iako mu je bilo poznato kao policijskom kapelanu-svećeniku da radnju zaustavljanja vozila policijskom palicom može izvoditi samo ovlaštena osoba kao i potraživati dokumentaciju od građana; kroz prozor svog vozila mahao je rukom držeći palicu s natpisom "stop policija", a sve kako bi zaustavio vozilo koje je prethodno pretekao smatrajući da se kreće nedopuštenom brzinom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Svećenik zaustavljao automobile lažno se predstavljajući kao policajac i prijetio batinama: evo kako se to pokušava zataškati

Nakon što se vozač tog vozila zaustavio, on je izašao iz svog vozila te je putnicima rekao 'vratite se u auto, nitko vam nije rekao da izađete vani' tražeći pritom od vozača da mu preda prometnu dozvolu i osobnu iskaznicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ga je suvozač upitao da je li on svećenik, on mu je rekao da se smiri jer da će ga u protivnom privesti u policijsku postaju nakon čega je vozaču vratio prometnu dozvolu i iskaznicu te se udaljio svojim vozilom s mjesta događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo