veliko priznanje /

Glazbena škola u Varaždinu domaćin je kvalifikacija za najveće svjetsko natjecanje pjevača

Image
Foto: Varaždinska županija

Glazbena škola Varaždin sa svojom dugogodišnjom tradicijom djelovanja od 1828. godine, promiče glazbeno obrazovanje te značajno obogaćuje kulturni život Varaždina. Tako će biti i ove godine, prema informacijama iz Glazbene škole Varaždin.

22.2.2016.
12:02
Varaždinska županija
VOYO logo

Naime, početkom ožujka održati će se 2. po redu Međunarodno natjecanje pijanista 'Memorijal Jurica Murai', za koje je stiglo 165 prijava iz pet država za sve kategorije. Pijanisti će u pet dana nastupati na vrhunskim klavirima Steinway i po prvi puta na ovim prostorima zahvaljujući generalnom sponzoru - Yamaha CFX, klavir na kojemu sviraju pijanisti na najglasovitijem pijanističkom natjecanju Frédéric Chopin u Varšavi.

Početkom travnja održati će se po prvi puta dvodnevno Međunarodno natjecanje harmonikaša, dok će se za tjedan dana održati i Međunarodno natjecanje puhača Varaždin 'Varaždin Woodwind&Brass', a na kojemu su od ove godine uvedene kategorije fagot i oboa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanja je predstavio ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić koji je istaknuo zadovoljstvo što će se osim spomenutih natjecanja, u Glazbenoj školi Varaždin 29. travnja održati i kvalifikacije za najveće svjetsko natjecanje pjevača 35. International Hans Gabor Belvedere Singing Competition 2016. Veliko je to priznanje za Glazbenu školu Varaždin i pjevački odsjek jer se kvalifikacije održavaju u velikim opernim kućama i muzičkim akademijama u 70 država diljem svijeta.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo