u slavonskom brodu /

Glavnog tajnika SDP-a član stranke optužuje da je krivotvorio potpise na lokalnim izborima

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Optužbe su iznesene uoči današnje sjednice Glavnog odbra stranke na kojoj se očekuje rasprava između dvije suprotne struje u stranci

12.6.2021.
11:16
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Na račun glavnog tajnika SDP-a Vedrana Babića je član stranke iz Slavonskog Broda Stribor Valenta u objavi na Facebooku iznio je teške optužbe. Tvrdi da je Babić krivotvorio potpise, ukupno 1.050, za SDP-ovog kandidata za brodsko-posavskog župana.

Image
sjednica Glavnog odbora /

Grbin: 'Gradimo SDP kao stranku koja će se boriti za ekonomsku jednakost, pravedno društvo, za uništavanje korupcije'

Image
sjednica Glavnog odbora /

Grbin: 'Gradimo SDP kao stranku koja će se boriti za ekonomsku jednakost, pravedno društvo, za uništavanje korupcije'

'Tebi ne preostaje ništa drugo nego da me tužiš za klevetu'

Optužbe su iznesene uoči današnje sjednice Glavnog odbra stranke na kojoj se očekuje rasprava između dvije suprotne struje u stranci, predsjednika Peđe Grbina s onom bivšeg predsjednika Davora Bernardića. Na dnevnom redu bi trebalo biti i raspuštanje organizacije SDP-a u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook objavu u cjelosti možete pročitati u nastavku:

"Čujem da me visoki dužnosnici s Iblera nazivaju lažovom i stoga javno objavljujem. Vedran Babić, glavni tajnik SDP-a, falsificirao je potpise za SDP-ovog kandidata za župana u Brodsko-posavskoj županiji. Kako nije skupio dovoljan broj zatražio je od mene kopije potpisa koje smo skupili za gradonačelnicu. Bio je to utorak, dva dana prije roka za predaju kandidature. Kada me je nazvao bio sam u društvu sa Martina Kraljević i Biljana Gaća. Kako je Biljana imala dogovoren susret s Vedranom Babićem ona mu odnosi kopiranih cca 1050 potpisa. Isto popodne oko 18h odlazim u prostorije stranke gdje nekoliko osoba i Vedran Babić prepisuju potpise. Sat vremena poslije mene u prostorije stranke navratio je i naš član Goran Knežević koji je zatekao isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon isteka drugog kruga izbora, da ne naštetim kolegama koji su još bili u igri, izvijestio sam o istom Predsjedništvo koje me naziva lažovom i reagira tako što pokušava raspustiti organizaciju u Brodu. Institucije će pokazati da govorim istinu.

Pozivam Vedrana Babića, glavnog tajnika SDP-a, koji je tim radnjama počinio kazneno djelo, da pokaže bar malo odgovornosti i morala ako ga ima i da sam odstupi. Pozivam ga da se zajedno, dobrovoljno javimo nadležnim institucijama na ispitivanje detektorom laži i tako pokažemo javnosti tko govori istinu. Jer sve će se ionako dokazati. Ako lažem ja ne lažu rukopisi prepisanih potpisa. Stidiš li se bar malo Vedrane Babiću? Ako se bojiš poligrafa, ja ću to učiniti sam. Tebi, bivši druže, ne preostaje ništa drugo nego da me tužiš za klevetu ako tvrdiš da sve to nije istina.I zbog toga raspuštate organizaciju u Brodu. Sramite se. Izbacite mene.Drugarski pozdrav tebi Vedrane i onima koji su te odlučili pokrivati!", stoji u objavi SDP-ovac Stribor Valenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo