OTKRIVENO KAKO JE DOŠLO DO TAJNOG SASTANKA U VLADI: / 'Todorić je nazvao Božinovića i rekao: Događa se nešto čudno...'

Image
Foto: Pixsell

Glavni urednik Nacionala, Berislav Jelinić, gostovao je u Novom danu na N1 televiziji i komentirao što mu je izvor blizak Ivici Todoriću rekao kako je izgledao sastanak u Vladi.

16.5.2017.
14:02
Pixsell
VOYO logo

TODORIĆ PRVI PUT PROGOVORIO NAKON IZBIJANJA KRIZE U AGROKORU: ‘Tjednima se plasiraju neistine’

"Todorić je nekoliko dana prije dobio poziv predstavnika ruske Sberbanke, koji mu je prenio pozdrave Bože Petrova koji jako lijepo govori o Agrokoru i Todoriću. Nakon još jednog dana ponovno su ga nazvali i rekli da je Božo Petrov tu i da su oni tu ako treba na bilo kakav način dodatno pomoći. U tom trenu Todorić je uzeo telefon i nazvao predstojnika Ureda predsjednika vlade, Davora Božinovića, i rekao mu da se događa nešto čudno i ne vidi zašto bi mu ruske banke slale poruke i pozivale se na kontakte. Tako je došlo do kontakta i sastanka Todorića i Plenkovića", prepričava Jelinić informacije izvora bliskog Todoriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je, podsjećamo, o tajnom sastanku održanom u nedjelju, 5. ožujka u kasnim noćnim satima, na kojem su bili vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić, njegov šef financija Ivan Crnjac te predstavnici najužeg tima Vlade i Sabora: Andrej Plenković, Božo Petrov te ministri Zdravko Marić i Martina Dalić.

Image
ODLUČENO NA TAJNOM SASTANKU U VLADI: /

Država neće spašavati Agrokor, bijesni Todorić zaprijetio posljedicama

Image
ODLUČENO NA TAJNOM SASTANKU U VLADI: /

Država neće spašavati Agrokor, bijesni Todorić zaprijetio posljedicama

Sastanak je održan nakon dramatičnih konzultacija u samom vrhu HDZ-a u kojem su donesene dvije važne političke odluke – da država svojim javnim financijama ne može spašavati Agrokor te da Ivica Todorić mora otići s čela kompanije jer stvari izmiču kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su mediji objavili detalje s tog sastanka, zakotrljala se afera Agrokor koja je rezultirala i posebnim zakonom.

PETROV OTKRIO ŠTO JE PORUČIO TODORIĆU: ‘Rekao sam mu da neće dobiti milijardu i pol državnih kuna’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Petrov je svojedobno u intervjuu za N1 rekao da je primio poziv od Ivice Todorića i da je to bio inicijalni poziv na sastanak u Banskim dvorima.

"Svatko snosi odgovornost za javno izgovorenu riječ. Ja se veselim tomu što će Ivica Todorić naknadno govoriti, na javnosti i institucijama je da procijeni tko govori istinu i čije su tvrdnje utemeljene", kazao je Jelinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: 'Kako je Petrov komunicirao s Todorićem - ne znam'

Danas se o svemu oglasio i premijer Andrej Plenković.

Plenković je rekao da je pročitao članak u Nacionalu te da će stanje u kompaniji otkriti revizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni... dajmo izvanrednoj upravi vremena za ozbiljno financijsko restrukturiranje', rekao je Plenković, javlja N1. Plenković dodaje da je prioritet hrvatska ekonomija. Radnici sada primaju plaću, dodaje, pa zato smatra da nema razloga za nikakvu pobunu.

Upitan za sastanak Todorića s Božom Petrovom i njegovo navodno obećanje pomoći koncernu zajedno s ruskim bankama, Plenković kaže da ne zna kako je Petrov komunicirao s Todorićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja ne znam kako je Petrov komunicirao s Todorićem. U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem - na ustavan način, zakonit način', kaže premijer.

Petrov bi se o svemu trebao očitovati danas u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo