NE VIDI VIŠE SMISAO / Novi udarac za Pernara, glavni tajnik u stranci dao ostavku: 'Ne odobravam jeftini populizam'

Image
Foto: RTL.hr

Ivan Despetović poručuje kako ne vidi smisao djelovanja u stranci koja na prvo mjesto stavlja populizam

9.10.2019.
12:43
RTL.hr
VOYO logo

Ivan Despetović, glavni tajnik stranke Ivana Pernara, u srijedu je objavio da podnosi ostavku na tu funkciju iz profesionalnih i moralnih razloga.

Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Razlozi zbog kojih sam donio tu odluku su težnja za jeftinim populizmom bez želje za stvarnim i konkretnim radom u stranci Ivana pernara. Interni dogovori mimo svih protokola i podržavanje javnih istupa pojedinih članova koji na bivšim karijerama uživaju jeftinu pažnju medija, predmet su ismijavanja.

Moji moralni i etički kodeksi ne mogu podržavati jeftini populizam ispred struke, kompetencije i kvalitete obrazovanih, razumnih i čestitih ljudi. Netočne i neistinite izjave kao što su planovi za izborne liste i nositelje u drugoj izbornoj jedinici su netočne jer Glavni odbor stranke niti bilo tko drugi o tome nije razgovarao, a s druge strane predsjednik i potpredsjednik stranke ne žele dati demantiji niti se ograditi od takvih netočnih informacija što nam govori o netransparentnom radu i tajnim dogovorima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatram da mogu reći u ime svih onih ljudi koji cijeli svoj život ne žele pregaziti moralna i etička pitanja samo kako bi zaradili novac ili postali popularni, ne odobravam niti podržavam jeftini populizam kojem se daje prednost ispred zdravorazumnih vrijednosti.

U politiku sam ušao sa vrlo ozbiljnim i iskrenim pristupom koji njeguje moralne i poštene vrijednosti na najvišem nivou i stoga više ne vidim svoj smisao političkog djelovanja u ovakvoj stranci koja je stavila jeftini populizam ispred svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na svu racionalizaciju pojedinaca koji će govoriti protiv mene i moga čina, moram reći i napomenuti da sam spreman stati ispred svake kamere i doći u bilo koju emisiju gdje ću mnogo detaljnije objasniti javnosti razloge i činjenice zbog kojih ne želim dati blagoslov bilo kojoj vrsti ove političke utopije.

Napominjem da razlog moje ostavke i izlaska iz stranke Ivana Pernara nije Aleksndra Bukovčan već cijelokupni pristup vrha stranke prema ozbiljnosti koju politika treba imati i kršenje usvojenih i dogovorenih pravila. U ovom slučaju izjava za nositelje izbornih listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče moga budućeg rada i djelovanja u politici, mogu reći da sam svjestan kako pojedinac ne može mijenjati stvari, ali u dobro organiziranoj strukturi može".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo