GLAVNI TAJNIK HVIDRE OPTUŽIO PUPOVCA DA JE MANIPULATOR: / 'Iz ovog slučaja pokušava izaći kao žrtva, a blatio je Hrvatsku'

Image
Foto: Goran Stanzl/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Josip Periša tvrdi da je jučer stavio mandat na raspolaganje 'zbog revolta'

28.9.2019.
20:10
Goran Stanzl/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Glavni tajnik HVIDRA-e Josip Periša, koji je jučer na sastanku HVIDRA-e u Makarskoj stavio svoj mandat na raspolaganje, ali njegova ostavka nije prihvaćena, objasnio je da je ostavku podnio "zbog revolta" nakon zadnje sjednice Vlade gdje je premijer Andrej Plenković tvrdio da su "dobili milijun kuna koje nisu dobili", piše N1.

"...nego je samo bilo pisano pokroviteljstrvo za Svehrvatsko športsko natjecanje u Makarskoj. Smatramo da je skrenuta pozornost javnosti kako se nama začipa usta sredstvima koje nismo dobili. Mi smo aplicirali na četiri projekta Minstarstva branitelja, jedan od njih je Svehrvatsko športsko natjecanje za koje je izdvojeno 800.000 kuna", pojasnio je Periša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA U MAKARSKOJ ZBOG PUPOVCA: /

Medved i Đakić 'lomili' branitelje da ne poduzimaju ništa. Šef Hvidre ponudio ostavku i otišao

Image
DRAMA U MAKARSKOJ ZBOG PUPOVCA: /

Medved i Đakić 'lomili' branitelje da ne poduzimaju ništa. Šef Hvidre ponudio ostavku i otišao

Sporost DORH-a

Tvrdi da nisu razgovarali o blokadi Sabora, već o situaciji, "sporosti DORH-a" budući da se izjava čelnika SDSS-a Milorada Pupovca obrađuje mjesec dana i procjenjuje ima li u njoj elemenata kaznenog djela ili ne.

"Mi DORH-u nismo dali nikakav rok, a što se tiče toga da sugeriramo hrvatskom pravosuđu, da imamo opciju sugeriranja onda bi sugerirali da se procesuiraju ratni zločini od 1990. do 1995. nad hrvatskim narodom što nije slučaj", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće čekati

"Nećemo stajati skrštenih ruku, kroz idući tjedan ćemo organizirati još jedan sastanak na kojem ćemo donijeti odluke što i kako dalje", odgovorio je na pitanje kako će se HVIDRA dalje postaviti te ponovio da je i dalje spreman odstupiti s pozicije.

Iako osobno nije razgovarao jučer s ministrom branitelja Tomom Medvedom, njegove je poruke doživio dobro. "Medved je na našoj strani, dijeli naš svjetonazor i mišljenja oko ovih pitanja i Domovinskog rata. Nije nam prihvatljiva teza da se Vlada i pojedini ministri pridružuju našoj osudi, Vlada je u poziciji da nešto napravi, a ne da osuđuje. Vlada je izravno u poziciji da nešto napravi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li njihovi istupi udar na premijera kaže da ovisi o tome kako se gleda. "Premijer Plenković je premijer i predsjednik HDZ-a, udar na njega ovisno kako se to gleda, ako je udar kritika onda je to možda udar, kritički smo se osvrnuli na te događaje i smatrali smo da je premijer bio u poziciji da napravi nešto u zadnjih 30 dana i razmisli o toj koaliciji sa SDSS-om."

Pupovac kao manipulator?

Što se tiče današnje izjave Milorada Pupovac da mu slobodno sude, Periša je rekao kako Pupovac "vrlo vješto manipulira javnosti, vješt je manipulator i iz ovog slučaja pokušava izaći kao žrtva. On je blatio Hrvatsku u zadnja dva intervjua. Iznio je kvalifikacije koje su za većinu hrvatskog naroda neprihvatljive."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovcu zamjera što je osudio i što ga smeta oslobađajuća presuda hrvatskim generalima, što je hrvatsko svećenstvo prozvao da propagira ustaštvo, a da ne vidi što rade četnici, te izjavu da nakon ulaska u EU u Hrvatskoj buja ustaštvo. "Ima još tih par izjava koje su za nas neprihvatljive tipa da srpskoj manjini nije ugodno živjeti u Hrvatskoj, a prema podacima prošle godine se više od 1000 Srba vratilo u Hrvatsku, a ove godine oko 2000 i to demantira Pupovca", kaže Periša za N1.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo