neobična delegacija / Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan kazao nam je da njegov odlazak u Rusiju nema veze s politikom

Cvitanova prisutnost još je bizarnija ako znamo da je u istoj delegaciji spomenut i USKOK-ov osumnjičenik Milan Bandić, ali njih dvojica se neće susresti

12.10.2017.
19:02
VOYO logo

Bloger Todorić novim postom tvrdi da će Vladina izvanredna uprava Agrokora sve njegove tvrtke prodati ispod cijene. Dok on s nepoznate lokacije ispisuje svoju verziju istine, istražitelji posao privode kraju. Glavni među njima - Dinko Cvitan - zbunio je javnost kad se otkrilo da s  predsjednicom putuje u Rusiju. 

Izvidi u aferi Agrokor su pri kraju, gotovo svi bivši članovi uprave angažirali su odvjetnike i čekaju potez DORH-a. Svaka riječ će biti važna, a samo dojam umiješanosti politike u izvide ići će u korist okrivljenicima. za to se premijer ograđuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče pravosudnih institucija za to su one nadležne i to je posao u koji se Vlada ne miješa niti će se miješati na bilo koji način", kazao je hratski premijer Andrej Plenković (HDZ).

A onda je iscurila informacija da u delegaciji s predsjednicom Grabar Kitarović u Rusiju putuje glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađalo se da Cvitan putuje zbog afere Agrokor i najave Sberbanke da će tužiti državu, ali to je demantirano.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u telefonskom razgovoru je rekao da njegov odlazak u Rusiju nema veze s politikom. On će s ruskim tužiteljima potpisati sporazum o suradnji, ali s njima neće niti smije spominjati aferu Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanova prisutnost još je bizarnija ako znamo da je u istoj delegaciji spomenut i USKOK-ov osumnjičenik Milan Bandić, ali njih dvojica se neće susresti. Cvitan ide u Soči i odmah se vraća komercijalnim letom, a Bandić dan kasnije leti za Moskvu.

A kad je u pitanju afera Agrokor - znamo da brojni bivši članovi Uprave već pripremaju obranu. Prva koja je odlučila poslati poruku u javnost je Piruška Canjuga. Preko odvjetnika tvrdi da nije mogla ništa znati jer već dugo nije u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njoj je mandat člana Uprave istekao u 5. mjesecu  2015. a prije toga je bila na čuvanju trudnoće. Od 2013. nije u Agrokoru", kazao je  Anto Nobilo, kazneni odvjetnik.

Nobilo kaže da još nije ispitana, ali očekuju poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će svi biti pozvani koji su na bilo koji način sudjelovali u upravljačkim strukturama, pa i Canjuga, nitko od toga ne bježi", kazao je Nobilo.

A bježi li Todorić koji, doznajemo, još uvijek nije u Hrvatskoj? Takve zaključke moći ćemo donositi tek ako istražitelji izdaju i službeni nalog za njegovo ispitivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo