'Odluku o svojoj zamjenici donijet ću idući tjedan'

USKOK je zaprimio 1184 prijave, podignuo je 292 optužnice, a sudovi su u USKOK-ovim predmetima donijeli 97 posto osuđujućih presuda.

12.10.2012.
9:17
VOYO logo

Glavnog državnog odvjetnika jedno od tih pitanja dočekalo je odmah po ulasku u zgradu Sabora. Novinarima je prokomentirao uhićenje supruga i sina svoje zamjenice zbog sumnje da su kupovali ispit na Medicinskom fakultetu. Bajić kaže kako još nije odlučio što će napraviti sa svojom zamjenicom Višnjom Lončar te da će odluku o tome donijeti idući tjedan. "Još je prerano za tu odluku. Jedino što mogu reći je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo, zavisno o utvrđenim činjenicama, donijeti odluku", kazao je.

Sabor je, podsjetimo, trebao raspravljati o radu državnih odvjetništava u prošloj godini. Međutim, ta je rasprava odgođena za utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo da je u 2011. godini došlo je do porasta broja podnesenih kaznenih prijava u odnosu na 2010. godinu i to za 3 posto. Naime, 2010. godine primljeno je 87 888 prijava, a 2011. godine 90 631 prijava. Više od polovice odnosi se na imovinska kaznena djela, 6 posto na zloporabu opojnih droga, a 5 posto na kaznena djela u platnom prometu, navodi se u izvješću.

Sudovi su lani donijeli 87 posto osuđujućih presuda i oduzeli 79 milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi, navodi se u izvješću koje će glavni državni odvjetnik Mladen Bajić predstaviti u Saboru. USKOK je zaprimio 1184 prijave, podignuo je 292 optužnice, a sudovi su u USKOK-ovim predmetima donijeli 97 posto osuđujućih presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo